Teatrul de păpuși politice „Vladimir Filat” s-a deschis!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Director executiv și actriță

În 2017 deputata fostului PLDM, Ma(r)ia Ciobanu, jura cu mîna pe Biblie că nu va mai reveni niciodată în Politică. Jura că revine în școala de unde a plecat de dragul lui Filat. Declara că Politica e un domeniu al prostituatelor, unde ea nu-și are locul.

Știa ce știa Ma(r)ia.

Nu avem nici un motiv să n-o credem.

Nu înțelegem numai de ce nu s-a ținut de cuvînt și a revenit în Palatul prostituatelor moldave, unde s-a găsit și pentru ea un loc, pentru alți 4 ani.

De dragul Mayei? De dragul lui Andrei a revenit la muncă nonstop?

Sfatul meu e să n-o prea întrebați, fiindcă ar putea să vă lovească.

Exact așa precum s-a exprimat ea în 2018, zicînd că analistul politic Victor Nichituș ar trebui lovit în cap pentru că nu e Pro Maya și Andrei.

Atunci ONG-urile de media n-au acuzat-o de nimic.

Au tăcut.

Iar în 2019 deja, Ma(r)ia Ciobanu, directorul executiv al Teatrului de păpuși  politice ” Vladimir Filat”, unde e și actriță, a sărit brusc în apărarea recidivistului rus Grigorciuk, tot el activist al Blocului lor comun ACUM, care l-a lovit pe deputatul din PDM Sergiu Sîrbu drept în … cap.

Deputata îi cere deputatului să-și retragă petiția.

Fiindcă fiul Grigorciuk a reușit să împlinească visul Mamei sale.

Cînd o vedeți, feriți-vă, oameni buni, de loviturile dînsei.

Nebănuite sunt căile și gîndurile celor care „una zic, alta fumează” pe holurile Palatului prostituatelor din semiMoldova și pe scena Teatrului de păpuși politice, deschis de curînd.

 

De ce Maya și Andrei n-au dat ieri mîna cu Igor Dodon?

Actorii Teatrului de păpuși politice” Vladimir Filat”, Maya Sandu și Andrei Năstase, văd peste tot numai mercur.

Mănîncă mercur, beau mercur, respiră mercur.

De aia se tem să dea mîna cu cineva, inclusiv cu președintele Igor Dodon, alături de care protestau, mînă-n mînă, acum 3 ani.

Cu toate acestea, dînșii nu se tem să pretindă la posturile de prim-ministru și de președinte al legislativului de pe Bîc.

Vor posturi înalte, dar nu negociază, nici nu participă la negocierile inițiate de PDM și PSRM.

Fac declarații și vor guvern minoritar, de parcă ar dispune de 53 de mandate de deputat și nu de 26.

Din punct de vedere artistic, ca și actori-păpușari, ei procedează absolut corect.

Sunt profesioniști.

Sunt în treabă, mai bine zis: în rol.

Numai că în Guvern și în Parlament se mai și lucrează, iar înainte de a purcede la lucru, deputații își mai dau și mîna, în semn de salut.

Și dacă, prin absurditate, admitem că actorii Maya și Andrei vor ajunge odată și-odată prim-miniștri sau speakeri, atunci cu ce mădular vor saluta oamenii indezirabili lor?

Numai cu gura?

Care de trei zile-ncoace nu le mai tace la televizor și la Teatrul de păpuși politice „Vladimir Filat”, condus prin telecomandă de Platon, Usatîi  și Țopi?

 

 

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole