Teatrul absurdului! După ce au discreditat Marea Adunare Națională, devalorizează în totalitate instrumentul civic – petițiile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un nou episod al telenovelei Politika în Moldova se derulează în aceste zile la Chișinău. Invizibilii adepți ai lui Filat, reamintesc că martorii lui refuză să vină în instanță pentru a-l apăra, au lansat o petiție pentru a face procesele publice.

Ce a ieșit din aceasta? Amanta, nașul și Obama au semnat petiția pentru Filat! Amanta de mai multe ori – este titlul zilei de azi.

www.politics.md scrie că petiția online în care se cere desfășurarea procesului lui Filat cu ușile deschise pare să fie luată în râs de internauți, sau persoanje controversate semnează pentru Vlad Filat. Cel mai interesant este că pentru Filat au semnat și soția și amanta. Doar că amanta de mai multe ori.

Astfel, printre semnatari îi vedem pe oligarhii Victor și Viorel Țopa,  „raiderul Nr 1 din spațiul CSI” Veaceslav Platon, jurnalista Natalia Morari, fostul președinte Petru Lucinschi, dar și apropiați ai lui Vlad Filat. Astfel, pe lângă nașul său Ion Rusu care pare să fi semnat petiția din penitenciar, și soția Angela Gonța, aceasta a fost semnată și de amanta fostului premier Olga Roman. Doar că aceasta a semnat-o de mai multe ori decât soția.

Totuși, trebuie menționat că petiția pentru Vlad Filat nu se bucură de prea mult succes deși a fost propusă spre semnare de aproape două săptămâni. Până în seara de 30 mai era semnată doar de 331 de persoane de la 313 adrese IP, asta în comparație cu alte petiții care au adunat zeci de mii de semnături.

Ar putea fi un banc, dacă nu ar ține de politica de la Chișinău. Dar e implicat actorul politic care a acumulat cea mai mare încredere, a dezamăgit și acum continua să paraziteze pe vechile trucuri. Doar că, efectukl pe care îl va obține este compromiterea instrumentului de petiționare. Lipsind astfel oamenii care cu adevărat doresc să genereze o schimbare, de practice, singura lor șansă.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole