Ţara asta va pieri fără o mână de fier

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Dictatura este un sistem politic prost,
cel mai bun, însă, dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum” (un anonim)

Pe lângă tabloul „europtimist”, pe care îl prezintă mass-media autohtonă, în spatele cortinei au loc procese pe care le vedem zi de zi, dar care ne scapă datorită unor aşteptări exagerate de la actuala clasă politică. De fapt, e adevărat că mulţi nu mai au niciun fel de aşteptări, însă lipsa unei alternative, lipsa posibilităţii de a alege, ne face captivii unui spectacol scris de nişte scenariştii din umbră.

Satele se pustiesc, copiii se droghează şi împerechează ca nişte câini vagabonzi, tinerii agramaţi se dezintegrează între glamour de mâna a doua şi hipsterism snob şi cosmopolit, femeile îşi părăsesc familiile de dragul unor steclişoare şi luminiţe, bărbaţii îşi îneacă scârba în alcool, parcurile şi monumentele de arhitectură sunt nimicite, iar în locul lor se înalţă tot felul de oficii şi supermarkete de prost gust. O ducem mai rău decât după o invazie militară străină.  Nu mai ştim ce înseamnă valori, nu mai ştim ce înseamnă solidaritate, nu mai vrem să ştim ce însemnă bunul simţ. Trădarea, minciuna, perversiunea, şmecheria şi mârlănia au devenit norme obligatorii pentru supravieţuire şi afirmarea personală. Ţara aceast se sinucide cu paşi grăbiţi şi niciun fel de „creştere economică”, „investiţie străină” sau „alegeri democratice”, „libera exprimare” nu vor reuşi s-o mai salveze. Căderea noastră comună e prea rapidă pentru a mai aştepta ceva sau pentru a mai vorbi despre „evoluţie” şi „măsuri terapeutice”.

Am discutat cu mai multă lume în ultimul timp, care se arată scârbită de tot ce se întâmplă în jur şi toţi au ajuns la concluzii similare: dacă lucrurile continuă în halul în care avem acum, în zece ani din această ţară nu va rămâne nimic. Absolut nimic pentru ce ar mai merita să lupţi.

Nu mă refer acum la proasta guvernare, care este una vremelnică şi cum a venit, aşa şi va pleca. Mă refer la întreaga societate : începând cu educatoarea de la grădiniţi, ţăranii de la sate, profesori, medici, judecători, funcţionarii de stat şi terminând cu înalţi funcţionari şi aleşi ai poporului – totul trebuie remodelat. De sus până în jos este nevoie de o coloană vertebrală de oţel, care să transforme o masă de dobitoace alcoolizate şi demoralizate, ai căror slăbiciuni şi patimi s-au dezlănţuit prin aşa numitele „libertăţi democratice”,  în oameni cu cinste, onoare şi demnitate. Ţara aceasta este un sat fără câini şi o casă fără stăpân.

Această bucată de humă, împrejmuită cu sârma ghimpată, are nevoie de o verticală a puterii şi de o mână de fier, care punând în aplicare bisturiul sau toporul să transforme această mocirlă plină de vomă şi excremente, într-o ţară ca Soarele Sfânt de pe cer. Aceasta este singura soluţie. O altă cale nu există.

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole