Succesul guvernării – problema opoziției

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum două săptămâni, liderul partidului DA evita să răspundă franc dacă este unionist. Nu a făcut decât să-l citeze pe “amicul său de armă” Valentin Dolganiuc, care spunea că “în condițiile în care țara arde să ne ocupăm de gard? Ne ocupăm mai târziu”. Pentru ei România este gard și nu casă, întrucât i-a supărat Bucueștiul după ce a anunțat că va ajuta guvernarea de la Chișinău cu un împrumut de 150 de milioane de lei. Astăzi, s-au înfuriat și mai mult. Problema lor este că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind acordarea creditului.

E nasol, fraților, și-ar spune opoziția. Plahotniuc a fost în ospeție la asistentul secretarului de stat, care i-a spus să continue cee ace a început, iar acum și Iohannis confirm încrederea în guvernare printr-o semnătură de 150 de milioane de euro. În aceste condiții cum să mai spui turmei care se uită la Jurnal TV că Moldova e stat captive, se întreabă Năstase. Că e penibil să declari că americanii și românii îi dau bani unui regim criminal. Totuși, sunt sigur, în scurt timp, alde Cozer va afișa un titlu gen SOS! România nu știe ce face.

Disperarea e mare, iar o davadă în plus este și postarea activistei DA, Inga Grigoriu. Nu vreau să-I fac un screenshot (poză din postare), dar o găsiți ușor pe facebook ca să vedeți că cei care se vreau la guvernare nu au cultură dipolmativă nici cât e negru sub unghie. Voi lăsa aici doar ultima întrebare, adresată ambasadorului SUA de la Chișinău, James Petit. “-D-le Ambasador, ce-ar fi, daca ne lipsiti de sprijinul Dvs, sa ne clarificam singuri?”.

Generalizând, înțelegem că, potrivit opoziției, nu ne vor binele nici românii și nici americanii. Mai nou nici europenii (excepție cei de la Frankffurt). Ați văzut ce a spus europarlamentarul Andi Cristea? A declarat pentru Radio France International că “Vladimir Plahotniuc începe să fie văzut de către Occident ca o parte a soluției și nu a problemei”. Plahotniuc i-a convins pe oficialii de peste ocean că poate genera reforme. Nu i-a fost ușor. La început părea chiar tupeist. I se închideau ușile, iar el intra pe geam, ca, într-un final să se bucure de încredere.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole