SUA, UE şi Rusia = actorii politici determinanţi în stabilirea destinului Ucrainei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ultimul sondaj de opinie, dat publicităţii la Kiev, indică faptul că la viitoarele alegeri prezidenţiale, actualul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, ar câştiga cu un plus de circa 20% din voturi, faţă de oricare alt rival. Determinantă fiind susţinerea alegătorilor de limbă rusă, din partea răsăriteană a statului ucrainean.

Despre evoluţiile din Ucraina, din comunitatea euroatlantică şi nervozitatea Moscovei, am purtat un dialog aparte. Interlocutorul, nuanţat, atent la cel mai mic detaliu, cu o cumpănire a prezentului prin prisma învăţămintelor istorice, a fost generalul Mihaiu Mărgărit – în stânga imaginii care ilustrează aceste rânduri – ex-lider al comunităţii militare româneşti de informaţii.

Citiţi mai mult, dacă daţi click aici.

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole