Sturza, Lutsenko, serviciile și revoluția antieuropeană esuată în ianuarie 2016

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astazi prorocul de pe Facebook, Ion Sturza a sarit ca ars, si i-a dat o replica Presedintelui Parlamentului Candu, care a declarat la Fabrika, ca unele servicii s-au implicat in destabilizarea RM, in luna ianuarue 2016.
Sturza declara :”Dacă și s-au implicat „servicii” în situația dramatică din ianuarie 2016, au fost cele care v-au sprijinit să puneți mana pe toată puterea în Moldova”.

Ar trebui sa-i readucem aminte Printului de Facebook, ca la 20 ianuarie 2016, in fata Parlamentului s-au reunit partidele ghidate de Kremlin, Partidul Nostru condus de Usatii si PSRM condus de Dodon, cu strutocamila PDA, condusa de fostul membru al Guvernului Sturza, Victor Topa, prin intermediul finului Nastase, si toti impreuna au dorit sa blocheze instalarea Guvernului Filip, si sa provoace alegeri anticipate.

In fata Parlamentului erau citeva mii de oameni, o buna parte dintre acestia fiind adusi cu autobuze din regiunea transnistreana, iar unii combatanti din razboiul transnistrean, au recunoscut fostii adversari care impuscau in ei, fiind angajati atunci a regimului separatist.
Protestatarii au patruns cu forta in Parlament, si au produs pagube.

Opinia publica a inteles atunci, ca Kremlinul a incercat sa forteze nota si sa-l faca pe Sturza Premier, cel care le cedase controlul anterior asupta intreprinderii Moldovagaz, si in care aveau incredere,  iar daca nu, alegeri anticipate.

Apropo, Printul de Pirjolteni, a fost asociat  intrun offshore cu cetateanul Rusiei, Constantin Lutsenko, care lucrase anterior la o serie de companii importante din Rusia, printre care Gazprom și Novochimtrans si care conform unor surse, ar fi fost ofiter al servicilor secrete ruse.

In investigatia RISE, se spune: “Sturza și Lutsenko nu erau doar subalternii lui Patriciu la Rompetrol. La doar câteva luni de la fondarea biroului Rompetrol la Moscova, în august 2005, cei trei devin parteneri de afaceri în offshore-ul Markside Holdings Limited, companie înregistrată în Insulele Virgine Britanice, paradis fiscal care nu oferă acces la informațiile din registrul companiilor”.

Conexiunile offshore ale fostului premier Ion Sturza

Apropo, faptul ca Sturza a gresit atunci, o demonstreaza si unul din ministrii din Guvernul propus  de Sturza, si anume Marin Ciobanu, care ii da replica Printului :” Evoluțiile pozitive care au avut loc în acest an este o consecință directă a eforturilor pe care le-a întreprins actualul Guvern pentru stabilizarea țării”.

Orice ar spune astazi Sturza, el va ramine in memoria colectiva ca politicianul  care a cedat controlul asupra Moldovagaz , Gazpromului rusesc.

Sturza recunoaste intrun interviu ca Guvernul din ’98, unde era ministru al Economiei a luat decizia finală, privind transferarea unui pachet de acţiuni către Gazprom, si isi face mea culpa “am recunoscut, în repetate rânduri, că, din punctul meu de vedere, a fost o greşeală pe care mi-o asum, ca membru al guvernului şi ca ministru al Economiei, trebuia procedat altfel”.

Astazi Kremlinul santajeaza RM, cu datoria enorma de circa 6,5 miliarde dolari, si fiecare moldovean trebuie sa-i multumeasca lui Sturza si Filat pentru asta.

Acest Print de Pirjolteni, ce l-a manipulat pe președintele Timofti, si a incercat prin pe usa din spate sa devina Premier cu ajutorul serviciilor , apoi a fugit din țara, se simte vizat, pentru cazul catastrofei de la Moldovagaz, dar vreau sa-i zic ca el astazi nu e așa de mare pericol sau oracol cum crede, el nu e  decât un redactor pe Facebook ce scrie povesti .

Comentarii