Sturza – distrugătorul Partidului Liberal?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De o bună bucată de vreme, îl vedem pe Sturza implicat tot mai frecvent în politica ţărişoarei noastre. Ba în sânul (spatele) lui Filat, ba la cot cu Plahotniuc, iar recent în mijlocul reformatorilor liberali.

Deşi a negat vehement orice implicare în politică, acţiunile sale reflectă contrariul. Prezenţa sa la Congresul de constituire a PLR, precum şi măgulitorul său discurs, denotă fără dubii un rol important în avântul lui Hadârcă&Co.

Dar şi în trădarea de către ultimii a lui Ghimpu&Co.

Mâna Moscovei (aşa cum îi place lui Ghimpu) nu prea-şi poate desfăşura mendrele fără un reprezentant (ajutor) local. Nu sunt sigur dacă acest reprezentant e tocmai Sturza, dar marele său business din domeniul petrolier, ar putea confirma oarecum ideea.

Totuşi, declaraţiile acestuia vizavi de parcursul european al RM, parcă vin în contradicţie cu interesele Moscovei. Sau sunt doar nişte capcane de credibilitate?

Oricum, care n-ar fi rolul lui Sturza în culisele influenţei din est, în plecarea majorităţii parlamentare a Partidului Liberal, rolul său a fost determinant. Dovada o constituie afirmaţia – liberal-reformatorii au salvat cursul european al ţării.

Prin urmare, aşa laudă nu vine pe loc gol, ci doar ca urmare a unor dividente.

Şi totuşi, mă întreb – de ce oare Sturza nu s-a implicat direct în constituirea PLR? Probabil ar fi fost ales preşedinte.

Sau jocul din culise e mai intrigant? Şi mai bănos… Şi mai puţin responsabil…

P.S. Iată de ce nu-nţeleg dorinţa unora de a-l întoarce pe Sturza în politică.

Sursa: proadevar.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole