Sturza ajuns de râsul găinilor…?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În data de 4 ianuarie, Ion $turza v-a prezenta în Parlament componența Guvernului și v-a cere vot de încredere. Nu e nevoie de așteptat până luni, ca să înțelegem că $turza nu are nici o șansă. Chiar să ajungi în așa hal ca să propui un cabinet lăsat dracului.

Candidatul lui Timofti a luat-o razna cu totul. Chiar și până a vedea lista lui $turza, eram convins că cabinetul lui are să fie un fel de ”salată” politică formată din ”legumele” lui Țopa, Filat și poate câțiva oameni de afaceri. Viața bate filmul. L-am supraevaluat pe $turza. Consideram că este un bun manager, politician din el nu prea. Dar iată că și capacitățile manageriale au fost egalate cu zero.

$turza a promis un Guvern apolitic și tehnocrat. Analizând lista înțelegi că de apolitică și tehnocrație nu miroase. Se face o impresie că lista a fost completată în grabă și foarte stângaci. Nominalizarea liderilor Platformei DA în funcțiile de miniștri, dă dovadă că, acest proiect este o făcătură în care $turza are cea mai nemijlocită atribuție. Ce fel de merite au Slusari, Pavlovschii sau chiar același Machedon de la Starnet? În afară de faptul că au stat la baza Platformei DA, nimeni nu poate să ne demonstreze că au capacități și abilități profesioniste. Vre-au să văd cum are să ridice PL-ul mâna pentru Slusari și Pavlovschii, ce nu pot coerent să-și exprime gândurile în limba vorbită de acest popor?

Jumătate din candidații desemnați în fruntea ministerelor sunt exponenții echipei lui Filat. Reiese că până la urmă se schimbă doar indivizii din fruntea ministerelor, dar calitatea guvernării nu v-a fi îmbunătățită. Cât de mult acest $turza nu s-a scremut în fața camerelor jurnaliștilor, pe rețelele de socializare, la diferite întâlniri cu patronatele, sindicatele, asociațiile și alte adunături, până la urmă tot un FÂS s-a primit. Nici el nu a admis că FÂS-ul lui atât de tare are să pută, iar el să fie de râsul găinilor. Se face cumva găinari…?

Ca concluzie, cel puțin pentru mine. Ion Sturza ajuns în situația că nu v-a avea susținerea deputaților în data de 4 ianuarie, a propus un cabinet cu candidații PLDM și a Platformei DA reieșind din planurile de viitor pentru un viitor proiect politic. Acest proiect are să încerce să coaguleze electoratul PLDM-ului ajuns deviat și derutat. Ce ține de cabinet – fără șanse de a fi viabil. Așteptăm următorul decret a lui Timofti. Vedem candidatul la funcția de prim-ministru și cabinetul de miniștri propus de acesta. Facem atunci o comparație a abilității lui $turza și a următorului premier, în vederea identificării și desemnării candidaților la funcția de miniștri.

P.S. Cu siguranță Sturza a ajuns să fie multimilionar nu din motivul că este un bun manager. Mai degrabă admit că, averea acestuia are rădăcini încă de pe timpul când era premier. De atunci când a vândut averea statului și bunurile poporului, de pe timpurile când a trădat țara cedând Moldova Gaz rușilor, de pe timpul când țara era pe mâna hoților și a bandiților de drumuri mari…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole