STRELEȚ SARE CU PRĂJINA DIN LAC DIRECT ÎN PUȚ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 

În Basarabia există mulți  politicieni care cum deschid gurile imediat debitează prostii.

Asta nu înseamnă  că trebuiau să se nască muți.

Unul dintre ei se intitulează Val Streleț.

Fracțiunea căruia are un șef de comisie Economie, Buget, Finanțe, Cazinouri  și alte buticuri de vază,  șef care se intitulează  Veac  Ioniță.

Ioniță nu trebuie nici el să vorbească.

Fiindcă pricepe în economie, buget și  finanțe exact atîta cît știu eu despre zborul  libelulei deasupra globurilor pămîntești ale ex-președintelui de parlament Moțpan.

Dar asta nu înseamnă că și Ioniță trebuia să se nască mut.

Nu  trebuia să ajungă șef de comisie, asta voiam să spun.

Fiindcă orice lege fabricată de  Ioniță e anulată a doua zi  de Curtea Constituțională, la sesizarea Partidului Liberal.

Fiindcă  orice lege produsă de universul mai mult decît  enCICLOPedic  al  lui Ioniță duhnește  a escrocherie, a  fraudă  și-a profit de partid liberal și nedemocrat.

Și asta n-o spun eu, o spune poporul.

Ioniță  minte că pentru adoptarea diabolicei legi cu 2%, care a fost contestată de toți, inclusiv de fostul său coleg de partid, ex-ministrul  finanțelor Negruța, au existat avizele necesare

Azi șeful său de fracțiune, bioprotectul  Streleț  zice că n-au fost.

Și tot el mai zice, după ce toată societatea civilă a solicitat anularea legii, că aceasta e foarte bună fiindcă Practica Occidentală e suficientă pentru așa ceva.

Adică ce vrea să spună săritorul cu prăjina din lac direct în puț?

Că încercarea frauduloasă de șterpelire a  minimum 40 milioane de lei anual e un mare noroc pe capul contribuabililor din Basarabia?

Că așa procedează de secole  toate statele lumii?

Și statele-membre ale Uniunii Europene și cele nemembre?

Adică, ascunzîndu-se după paravanul  Occidentului  Streleț  vrea să  lipsească bugetul, și așa sărac, de milioanele pe care tot lor  aveau să și le dăruiască, prin ONG-urile de familie liberal-nedemocrată?

Nerușinatul  Streleț  nu roșește deloc  atunci cînd declară că există o viziune eronată asupra proiectului de lege declarat neconstituțional de Ograda Constituțională.

Mai mult decît atît: Streleț ne amenință că deoarece  e an electoral  și PLDM-ul are nevoie de bani mulți șterpeliți din buget  procedura va fi reluată.

Asta să însemne că pentru a nu dărîma Coaliția Proeuropeană de guvernămînt Partidul Democrat și Partidul Liberal Reformator vor trebui să voteze cu ochii închiși tot ce dictează  tovarășul Bubka-Streleț?

Asta însă nu înseamnă că săritorul moldovan cu prăjina din lac direct în puț trebuia să se nască mut.

Fiindcă  legislația guberniei nu prevede  ca nevorbitorii de partid  să fie șefi de fracțiune ditamai parlamentară!

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole