Streleț calcă pe grebla lui Filat…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am un Deja Vu. DVS nu vi se pare?

Ceea ce se întâmplă pe scena politică de la Chișinău derutează foarte multă lume. Nimeni nu mai înțelege ce se întâmplă. Au loc arestări pe un cap a celor ce sunt implicați în comiterea jafului veacului cum e numită devalizarea Băncii de Economii. Faptul că deputatul Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară și reținut pentru 30 de zile deja nu mai pune nici un semn de întrebare față de implicarea liderului PLDM în furtul miliardului. Este prea răsunător cazul ca judecătorii să-și permită să ia decizii fi e și la indicația sau cointeresarea financiară a cuiva. Acest proces trebuie dus până la capăt, iar cei ce au furat să poarte toată răspunderea în fața poporului conform legislației în vigoare.

Toți își doresc acest lucru, ba chiar și o parte din conducerea PLDM. Prin târg se aude că unii de la PLDM sunt indignați de ceea ce s-a făcut public în presă despre cauzele arestului liderului lor. Ei au rămas ”portret” atunci când au citit despre sumele exorbitante cu care a operat Filat, despre miliardele de care a beneficiat Caravita, despre faptul că inclusiv Ion Rusu (nașul) și Vladimir Rusu (nepotul), a ajuns să poarte răspundere pentru lăcomia, setea de putere și bani a lui Vlad Filat.

Toți înțeleg, numai premierul Streleț se face a nu înțelege. Nu că nu dorește, nu că ar avea principii, sunt convins că nici faptul că Filat încă formal iar fi lider de partid, îl face să ajungă în situația de a porni un război pe care nici el nu știe unde ar putea să-l arunce. Mi se pare că Streleț are păcatele sale, nu mai mici ca a lui Filat sau ar presupune o complicitate cu ȘEF-ul său. Nu cunoaștem cu exactitate ce ”schelete” ar ascunde Streleț în dulapurile sale, dar cu certitudine se cunoaște că, premierul are o stare de nervozitate și de incertitudine totală.

Pentru mine nu este clar un lucru: – Din ce cauză, Streleț, exact ca și șeful acestuia în loc să pună capăt războaielor politice, tot mai mult agravează situația atât în coaliția de guvernare, cât și în partid. Dânsul acuma ar putea deveni acel colac salvator al Partidului Liberal-Democrat din Moldova, care ar consolida în jurul său membri și susținătorii săi. Acum mai mult ca oricând, PLDM are nevoie de unitate și asta din considerentele că membrii de rând al PLDM se întrebă și întreabă pe alții: – Pentru ce au alergat începând cu 2007? Pentru ce au acordat susținere PLDM-lui și lui Filat în parte? Oare pentru ca acesta din urmă să fure ca-n Codru? Sa ducă țara la pierzanie, aruncând-o în brațele sărăciei?

Pe final. Să sperăm că în urma atacurilor lui Streleț, apelurilor ”mărețe” și ”nobile” ale acestuia, nu se ascund niște fapte mizerabile. Nimic nu este taină, totul la un moment se face știut, iar atunci vine deja CNA-ul…

– Dle Pim-ministru Streleț, dacă nu aveți ce ascunde, dacă nu ați încălcat legea acestui stat, ar fi foarte bine pentru țară, pentru popor, ba chiar și pentru partidul pe care la moment îl conduceți, să reveniți la normalitate în Alianță, să conduceți acest Guvern spre binele tuturor. Dintr-o parte se vede că nu ați însușit bine lecția ce ține de zicala din bătrâni – Omul pe greșelile altora ar trebui să se învețe…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole