Știați că Lobby.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Criticată sau laudată, urâtă sau iubită, făcută bine sau mai puţin bine, eficient, ineficient sau chiar cu efecte adverse, activitatea de lobby a făcut parte din viaţa oricărei societăţi, indiferent de numele pe care l-a purtat.

Mereu au existat voci individuale sau comune care, deranjate de un anumit lucru, au încercat să schimbe, folosindu-se de argumente, de numărul simpatizanţilor sau de asocierea cu alţi actori sociali, pentru a căpăta o dimensiune publică reprezentativă. Chiar şi în Republica Moldova, deşi nereglementată încă prin intermediul unei legi specifice, activitatea de lobby este de mult timp prezentă. Persoane şi organizaţii interesate fac deja de ceva vreme această activitate.

În fapt, lobby nu înseamnă altceva decât un mecanism democratic de a lua parte la decizii ce ne afectează viaţa. Lobby înseamnă să te adresezi celor pe care i-ai ales atunci când ai o problemă, înseamnă să ai idei pe care să le transmiţi prin intermediul telefonului, scrisorilor, întalnirilor sau prin alte mijloace celor care crezi că ar trebui să fie informaţi cu privire la problema ta sau a societăţii. Înseamnă să susţii cauza, încercând prin aceasta să-i influenţezi pe cei ce iau decizii, să acţioneze în beneficiul tău ca alegător. Dacă sunt şi alte persoane care susţin aceeaşi cauză e şi mai bine, mesajul poate fi mai convingător şi mai bine reprezentat.

Continuare articol Click aici

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Roman Cernelea

Roman Cernelea

Blogger, activist, freelancer, student în anul III la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, facultatea de Științe Politice, ex-vicepreședinte la Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași. Îmi place să mă implic în proiecte care se merită. I...

Ultimele articole