“STERILIZAREA” PROTESTELOR A LUAT SFÎRȘIT CU MULT PÎNĂ LA PROTESTUL DE AZI

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Despre aportul găștii pro-Țopilor la distrugerea sentimentului național de exprimare a nemulțumirii am scris în ultimul an de mai multe ori. Prin strategia sa vicleană de a specula pe ideia Marii Adunări Naționale, devalorizînd-o la maxim. Prin strategia neinspirată de a crea o mișcare civică, apoi transfromînd-o peste napte în partid politic. Prin colectarea miilor de semnături știind din start că nu vor fi aceptate. Făcînd asta nu pentru a obține ceva, ci mai mult, pentru a distabiliza situația.

Și aceste lucrări distructive sunt observate de către toți. Chiar și Mark Tkaciuk, ex-ideologul PCRM, sugerează că Platforma DA a compormis mișcarea protestatară.

Portalul www.puterea.info scrie că fostul ideolog al PCRM, ex-deputatul comunist, Mark Tkaciuk se declară nedumerit față de scopurile propuse de protestul din 24 aprilie al Platformei DA și susținătorilor acesteia.

În maniera sa ironică, Tkaciuk a spus într-un interviu pentru portalul „Tribuna” că nu prea a înțeles cine și unde cheamă oamenii de această dată.

„Nu prea am înțeles cine scoate lumea în stradă, încotro o îndeamnă”, a spus fostul consilier al președintelui Vladimir Voronin.

Mark Tkaciuk a mai spus că din luna septembrie au fost atâtea proteste false, încât oamenii tot mai puțin cred în eficacitatea acestor „instrumente de rezistență”.

Amintim că, mâine, Platforma DA a anunțat că organizează un ampli protest. PSRM și Partidul Nostru au renunțat să participe la protest. În schimb, PLDM și simpatizanții acestei formațiuni au declarat că se vor număra printre participanții acțiunii de protest.

Efectul a fost și este resimțit. De la cîteva zeci de mii în PMAN s-a ajuns la zece corturi pustii și pancarde prăfuite. Și protstele de azi, se pare, că se va limita la fel, doar la cei plătiți cu bani gheață pentru a striga alene în PMAN.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole