Stema Ucrainei la Pervîi Canal

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Titlul clipului video de mai jos nu este corect. Sunt de părere că nu este normal să-i catalogăm pe toți cetățenii ruși drept fasciști. Mai sunt și oameni cu mintea trează, care înțeleg că escapada putinistă împotriva statului independent ucrainean nu se va încheia cu nimic bun. Nu toți rușii sunt bolnavi de aspirațiile lui Vladimir Putin. Doar generațiile viitoare vor avea dreptul să se expună dacă Rusia actuală este fascistă.

Apariția curajoasă a deputatului ucrainean, membru al Partidului „Blocul lui Petro Poroșenco”, Alexei Goncearenco, îmbrăcat într-un pulover cu stema Ucrainei, la emisiunea Politica, de la Pervîi Canal (cuibul propagandistic principal al Kremlinului) este de toată admirația. Carevasăzică vor să arate lumii că pot fi mai obiectivi, că la emisiunile lor de analiză propagandistică există și pluralitate de opinii. Au crezut că publicul din sală, formatorii de opinie și căpeteniile jurnalismului rusesc în personalitatea lui Alexandr Gordon și Petr Tolstoi îl vor demoraliza pe bravul și patriotul deputat ucrainean. Planul s-a prăvălit. Alexei Goncearenco, cu toate că mai apoi a părăsit auditoriul, a spus adevărul curat: Vladimir Putin este un om bolnav de putere, iar televiziunile ruse manipulează dur și instigă lumea la acțiuni dușmănoase împotriva statului ucrainean.

Imediat cum Alexei Goncearenco a pronunțat numele lui Putin, desigur, în context negativ, Alexandr Gordon, unul din moderatorii emisiunii, un anti-occidental convins dar cu cetățenie americană, a sărit turbat în capul legislatorului ucrainean, spunându-i să își închidă fleanca și că bunelul său s-ar învîrte în sicriu să-l vadă pe nepotul său cum sprijină așa-zisa „juntă fascisto-kieveană”.

Dacă tot s-a pomenit de bunelul lui Goncearenco, mi-ar fi interesantă opinia acestuia vis-a-vis de Holodomorul din 1932 – 1933, din Ucraina. La sigur dânsul a trecut vremurile acelea groaznice, când părintele de fier al tuturor popoarelor, Stalin cel paranoic, dintr-o mișcare a dat undă verde uciderea a milioane de oameni, ucraineni. Iar în timpurile noastre, post-moderne, în statul mutinațional rus, Iosif Stalin, cunoscut prin tinerețe în cercurile mai interlope sub porecla Koba, este unul dintre cei mai iubiți și admirați conducători din toată istoria rusă. S-ar învîrti bunelul lui Goncearenco în sicriu sau nu, lucru imposibil de aflat, așa cum și opiniile vitoarelor generații ruse despre comportamentul Rusiei post-moderniste.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole