Statuie pentru Plahotniuc!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cele mai strălucite proiecții de conștiința a națiunii sunt în alertă. Bocitoare, deghizate în analiști politici, deplâng dezintegrarea PCRM. Presa care până mai ieri încăpea sub umbrela pro-europenismului, s-a împărțit și arată cu degetul spre PDM. Plahotnic a spart PCRM! Doliu național!
A spus Voronin nu vă băgați, ce treabă aveți ce se întâmpă în PCRM, nu-l ascultă nimeni, toți vor să știe dacă Plahotniuc a făcut-o. Și dacă a făcut-o, faceți-I o Statuie, pentru că merită, pentru că asta și-au propus unii ca obiectiv de patru ani în alegeri și părea un obiectiv bun pentru care au votat mulți. Până la urmă unii cu sloganul, alții cu omul potrivit.
Gruparea extremistă a lui Tkaciuk a invadat spațiul public cu acuzații că în spatele spargerii PCRM ar fi Plahotniuc. Hoțul strigă hoțul, este cel mai popular proverb printre analiștii de la Jurnal și tocmai asta se întâmplă, Tkaciuk și băieții săi bravi au încercat să preia PCRM, inspirați de maiestrul Platon. Un atac raider cu semnatură de profesionist are o pista falsă și un Voronin care neapărat trebuie uns cu mizerie ca pe acest fundal să iasă bolșevicii curați cu PCRM în buzunar.
Și dacă, totuși, este adevărat că Plahotiniuc a fost cel care a scindat PCRM de ce sa-l blamăm? Sa-I mulțumim, pt că asta înseamnă un salt calitativ despre care aceiași băieți albi la față de grija PCRM azi, strigau mai ieri.
În 2009 PCRM a fost scos de la putere nu de slogane și nici de cavaleri ai dreptății, a fost eliminat din formula guvernării tehnic, iar de atunci încoace actuala acțiune este exact de ce era nevoie. Lovitura de grație înainte de alegeri pentru cel mai mare pericol pentru parcursul European.
Spargerea PCRM ar fi o realizare strălucită, iar, daca admitem că operațiunea a fost inspirată și/sau coordonată, cel care a făcut-o merită încurajări și laude, eventual și un loc de cinste în clasamentul lui Țăranu. Care apropo, ar trebui să fie primul care să strige: Plahotniuc, nu te opri, daca esti tu in spate, matura-i pe comunisti si extremisti de pe scena politica.

Comentarii

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu, jurnalist. 10 ani am făcut știri politice pentru cele mai citate agenții de presă din țara în calitate de reporter, editor, șef de department. 3 ani de știri TV în calitate de producător și coordinator de programe nu mi-au creat de...

Ultimele articole