Stânga se scufundă în penibilitate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După evenimentele de Bălţi, unii politruci s-au grăbit să exclame: „Ura! Pobeda!” – în sfârşit forţele de stânga au un duşman comun împotriva căruia s-ar putea alia. În scurt timp optimismul excesiv s-a preschimbat în scârbă: aşa-numiţii „moldovenişti” au început să se certe ca ţiganii în târg împărţind laurii „pobedei” (acelaşi nume purta un jaf de maşină din perioada lui Stalin). Nici nu prea vor reuşi să se aliaze împotriva „inamicului numărul unu” pentru că nici ei înşişi nu iau în serios „pericolul unionist” despre care tot vorbesc. Înainte de a construi un inamic imaginar, nu este suficient să creadă cei din jurul tău, mai trebui să crezi şi tu însuţi în realitatea lui. Iată de ce domnii Garbuz (fost Harbuz), Şelin, Dodon şi compania nu reuşesc să treacă în faţa publicului drept „oameni serioşi” . Ei sunt un soi de „Gigi Becali” la puterea a treia, nişte afacerişti sătui de bere şi şaşlîcuri, care nu mai ştiu ce distracţii să-şi mai inventeze.

Populaţia este sătulă de clătinarea bărcii identitare şi aşteaptă nişte soluţii la problemele socio-economice cu care se confruntă, iar istericalele românofobe şi „moldoveniste” nici nu au măcar un grup ţintă în societatea moldovenească în afară de activiştii de partid. Iată de ce radicalizarea stângii va deveni un prim semn al decesului său. Nu există nimic mai periculos pentru un om politic decât penibilitatea. Stânga devine tot mai penibilă, iată de ce mulţi din ei nici nu vor reuşi să se împlinească nici măcar în calitate de „politicieni” – maximum ce vor reuşi ei să devină – personaje ale unor caricaturi.

Nu o spun pentru că aş vrea să fiu răutăcios sau pentru că aş avea ceva împotriva lor (chiar dacă am destule), e o observaţie cât se poate de neutră. Dacă doresc să pară mai serioşi, „stângiştii” vor trebui să caute inamici politici deopotrivă,  luptele cu tinere reportăriţe, cu copii minori şi bătrânii nu prea le fac cinste.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole