Spaima lui Andrei și Maia de a rămâne sub pragul electoral

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Maia Sandu, Andrei Nastase, PAS, PPDA, alegeri, 2019, Moldova, Chisinau, protest, Plahotniuc, PDM, Promo-Lex, CEC

Cea mai nouă formă de PR electoral în Moldova este victimizarea, iar dacă mai exact, victimizarea lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu. Deoarece societatea a mai prins la minte, Partidul Democrat din Moldova a decis ca să arate oamenilor cât de ridicoli sunt cei de la ACUM, așa că a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală prin care solicită sancţionarea concurentului electoral Blocul Electoral ACUM Platforma DA şi PAS, deoarece Năstase a demarat campania electorală înainte de termenul legal şi că acesta face agitaţie electorală, amintind şi de alegerile locale din Chişinău din 2018.

Pentru nimeni nu mai este un secret că Năstase și Maia participă la diverse emisiuni televizate în cadrul cărora se discută programul electoral al blocului şi reformele acestora în primele 100 de zile de guvernare. Totodată, fac postări cu tentă de agitaţie electorală plasate pe reţelele de socializare, iar cel mai grav, organizează conferinţe de presă în care se sunt expuse mesaje electorale, chiar dacă sunt conștienți că încalcă dur legislația, care spune clar că până la începerea campaniei electorală a mai rămas mai mult de o săptămână.

Aceste încălcări sunt conștiente, iar scopul lor este de a fi urmate de reacții a autorităților, pentru ca mai departe să apară anume acea victimizare electorală despre care scriam mai sus. O altă menire evidentă a acestor încălcări este faptul că PAScuDA au o spaimă enormă de faptul că nu vor câștiga alegerile, respectiv finanțatorii acestora nu vor mai vedea rostul ca să le dea bani. Epuizați și frustrați, sunt în stare de orice, chiar și să fure mandatul diasporei, moldoveni care își doresc un reprezentant de printre ei, care să le cunoască problemele, dar nu o Maie.

Mereu au criticat guvernarea și au învinuit de nerespectarea legii, însă domnii în cauză personal calcă în picioare legislația pentru ca să-și implimenteze planul dubios și să facă pe plac finanțatorilor. Important în această perioadă complicată este ca societatea să se maturizeze și să lase într-o parte populismele, iar legea să fie mai presus ca orice…

P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole