Societatea civilă – instrument de manipulare a opoziției!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cred că o mare parte a populației din Republicii Moldova și-a pus întrebarea ” De ce societatea civilă nu reprezintă interesele cetățenilor?”, chiar dacă aceasta este adevărata menire a acestora. Răspunsul este unul foarte clar, ei fiind un instrument util de manipulare a mulțimii în interesul partidelor de opoziție.
Voi merge pe rând asupra unor declarații manipulatoare, care au fost făcute ieri de reprezentanții așa numitei societăți civile care are ca scop dezinformarea și distabilizarea social-politică în țară.
Igor Boțan – ”Pentru noi nu este clar, de ce un sistem susținut de 35% din ce cetățeni, este schimbat, schimbare dorită doar de 17% din cetățeni” – FALS
Chiar dacă ne vom conduce de sondajele BOP, făcute de către Arcadie Barbăroșie, susținătorul Maiei Sandu, a cărui rezultat sumar ajunge la 101%, vom vedea că pentru schimbarea sistemului electoral pledează 52%. Ceea ce constitue o majoritate și este superioară celor 35% care nu-și doresc modificarea sistemului electoral.
Vladislav Gribincea – ”Autoritățile au intervenit anulând anumite curse, împiedicând oamenii să vină la protest.” – FALS
Trasportul public a mers conform orarului, iar cursele care n-au făcut-o din cauza faptului ca PPDA a folosit acel trasport în interesle personale, aducând oameni la protest contra unei sume de bani.

”În fața parlamentului a fost un număr impunător de protestatari încât în fața parlamentului nu mai încăpeau oameni!” – Fals
În fața Parlamentului Republicii Moldova conform datelor Poliției, au protestatat în jur de 2000 mii de oameni, iar suprafața din fața Parlamentului era practic goală, ceea ce se vede și în pozele făcute cu drona.

”Societatea civilă a chemat lumea în stradă ca să protesteseze” – Fals
Liderii partidelor de opoziție au fost cei care au invitat oamenii la protest.

Sergiu Tofilat – ”Nu vor ține cont de avizul Comisiei de la Veneția, iar sistemul electoral totdeauna va fi schimbat” – Fals.
Comisia de la Veneția nu a dat aviz negativ asupra proiectului de modificare a sistemului electorală în Republica Moldova, ei urmează să prezinte abia astăzi recomandările cu privire la modificarea sistemului electoral în Republica Moldova prin introducerea votului mixt.

Pe cât de credibili sunt membrii Societății Civile trageți și singuri concluzii, deoarece negarea apartenenții politice nu se mai pune la îndoială.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole