Socialiștii sunt presați cu Inspecția Financiară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deși socialiștii au publicat rapoartele cu privire la finanțarea și cheltuielile partidului, Inspecția Financiară a luat hotărârea privind controlul PSRM.

Conducerea PSRM acuză PLDM-ul că dat ordin de control a partidului lor, în timp ce inspectorii spun că au primit autorizația de control, iar despre temeiul controlului nu se știe, după cum transmite Realitatea TV.

Eu dau crezare acelor inspectori, pentru că ei nu sunt nimic altceva decât niște executori au autorizațiilor de control, iar actul de control este deja întocmit așa cum constată cei de mai sus. Respectiv, vor veni două-trei persoane care vor ridica un șir de acte sau vor sta pe capul socialiștilor vreo două săptămâni, după care vor preda altor colegi (normal că neregulamentar) să întocmească raportul după cum a venit ordinul de sus.

Este normal că până la urmă ceva se va găsi, pentru că așa este de fiecare dată după fiecare control financiar. La sigur PSRM-ul a uitat să treacă prin contabilitate un banner sau o carte de Istorie a Moldovei, iar din cauza acestui chițibuș, care costă câteva sute de lei, se va aplica o sancțiune mult prea aspră.

Problema este că, se efectuează presiuni asupra concurenților politici cu utilizare instituțiilor de stat. Sper că până la urmă autoritatea financiară va renunța să execute ordinul dat de sus, dar… vedem cum merg lucrurile.

Chiar dacă PSRM este concurent cuiva și chiar dacă apasă pe nervii tot acelor ”cineva”, nu este normal ca un partid politic să fie hărțuit de către autoritățile supuse politic. Se face impresia că deja nu mai este permis să tragi aer și să-ți faci partid din cauza unuia care se vrea sus, deși cade în fiecare zi (să nu facem trimiteri anume, pentru că se știe și așa).

Știu că este și un scenariu pentru PSD-ul lui Șelin, motiv pentru care rusofonul stă acum ascuns, dar căutatul nodului în papura PSRM este o depășire a limitelor democrației. Revenim la totalitarism, chiar dacă chipurile am votat partide democrate.

Trebuie ca după următoarea campanie să învingă cel care convinge electoratul, nu cel care exercită presiuni pentru închiderea gurii concurenților. Nu m-ar mira dacă în toamnă ar apărea o lege că doar anumite partide pot participa la alegeri. Nu m-ar mira dacă puterea de acum va vota un amendament la Codul electoral prin care să spună că participă la alegeri doar partidele care au mai mult de 4 ani de la fondare.

Văd că se gândesc scheme împotriva PSRM, și nu doar. Cu ce se încheie războiul politic la 30 noiembrie 2014? Cine câștigă?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii