Sistemul…cea mai bună metodă de zombare a oamenilor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eram copil, aveam vreo 12 ani, învăţam la şcoală şi veşnic intram eu în dileme. La şirul meu de întrebări am primit odată cel mai interesant răspuns: „Pentru ce ai nevoie tu de atîtea detalii…vei şti multe, vei îmbătrîni mai repede, ba mai mult ca atît învaţă ce ţi se dă în manual şi e destul!” Orcum fiind copil năzbătios nu mă puteam eu lăsa de întrebări. Acum mă gîndesc, care ar fi esenţa sistemului educativ în Republica Moldova şi dacă la general are vre-un efect pozitiv, de lungă durată sistemul moldovenesc?!

Ce este un sistem? Dexul român spune că acesta ar fi ansamblul de elemente (principii, reguli, forțe etc.) dependente între ele și formând un tot organizat, care pune ordine într-un domeniu de gândire teoretică, reglementează clasificarea materialului într-un domeniu de științe ale naturii sau face ca o activitate practică să funcționeze potrivit scopului urmărit.

Cred, ca aţi observat „scopul urmărit”…oare ar fi sistemul o metodă de zombare a oamenilor?! Peste tot mi se spune despre libertatea opiniei şi democraţie, dar ce dacă la noi libertatea opiniei ţi-o blochează încă din şcoală, la nivel psihologic…aşa e mai uşor, nu apar întrebări în plus. Aşa lucrează un sistem şi nici macăr elementele acestuia nu realizează la ce participă.

Nimeni nu are nevoie de persoane deştepte, toţi au nevoie de subordonaţi!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii