SIS tensionează premeditat relaţiile cu România. Cine conduce în realitate SIS.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acţiunile desfăşurate în ultima perioardă reprezintă doar vârful aisbergului unor premiditări făcute cu scopul de a răci relaţiile cu România.

În mod normal SIS ar trebui să fie subordonat intereselor naţionale ale statului Republica Moldova, sub controlul Parlamentului Republicii Moldova şi pentru buna informare a instituţiilor statului, cele mai importante fiind preşedinţia şi guvernul celui de al doilea stat românesc.

În momentul de faţă singurul partener European al Republicii Moldova este România, cea care depune eforturi consistente, nesusţinute de clasa politică de la Chişinău, pentru a crea o atitudine favorabilă extinderii europene.

De aici vine şi politica de reţinere în a acuza public guvernanţii de la Chişinău pentru fărădelegile comise, politică care pare a se dovedi un eşec, o aruncare a prafului sub covor cu scopul de a se ascunde partenerilor europeni adevărată faţă a celor care conduc Republica Moldova.

Sechestrarea şi expulzarea unui cetăţean român, singurul stat care susţine real, prietenesc şi financiar Republica Moldova, era evident că nu putea fi ascunsă şi fără de consecinţe.

Reacţia preşedinţiei, parlamentului şi a premierului arată că o decizie în acest sens nu a fost luată la nivel politic, deci putem presupune că altcineva a dat comanda pentru această operaţiune KGB-istă. Cu toţii păreau  a fi miraţi de ceea ce s-a întâmplat.

Că Republica Moldova are un serviciu de informaţii total compromis şi subordonat Moscovei, aşa cum de altfel a fost şi cazul Ucrainei până în perioada post-Ianukovici, nu mai reprezintă în acest moment nici o surpriză. Se urmăreşte  o strategie coerentă de a răci relaţiile cu România, pentru a determina primul stat românesc de a renunţa la asistenţa acordată. Acest lucru nu se va întâmpla, dar acţiunea pare una specifică de contrainformaţii.

Un stat ce se vrea a fi european trebuie să acţioneze european. Dacă acţionezi prin mijloace paşnice, fără a instiga la ură, fără acţiuni violente sau fără a instiga la violenţe, dacă te încadrezi în limitele legale şi constituţionale, expulzarea pe motiv de securitate naţională nu îşi are sensul.

Cetăţeanul român George Simion, ca şi alţii, printre care şi preşedintele Klaus Johannis şi premierul Victor Ponta, acţionează pe căi paşnice pentru a determina o schimbare în bine pentru românii de la Est de Prut. Fiecare aplică propriile metode: George Simion, reprezentant al societăţii civile, duce cărţi, face şcoli, desfăşoară activităţi stradale autorizate, preşedinţia face lobby pe plan extern, susţine traseul european al Republicii Moldova, guvernul face drumuri, repară şcoli, conectează energetic…. Fiecare face ceea ce este permis în limitele democraţiei.

Dar cui îi pasă că George Simion duce cărţi, iar Şevciuck aduce tancuri pe Nistru? Nimănui pentru că scopul este precis: tensionarea relaţiilor cu principalul partener politic şi economic al Republicii Moldova.

SIS-ul nu este reformat, este acelaşi SIS ca pe vremea lui Voronin, unul infiltrat  cu oameni serviabili Moscovei. Această structură ţine blocată Republica Moldova în mod intenţionat deoarece nu lucrează în interesul naţional, aşa cum ar fi firesc, ci pentru viitorul oligarhic pro-rus al mafiei ruseşti.

În România primul pas care s-a făcut după 1989 a fost destructurarea fostei securităţi şi introducerea rapidă de noi cadre cu viziune pro-europeană. De aici a pornit reformarea statului.

Nu tancurile din regiunea transnistreană subminează statul Republica Moldova, nu corupţia este cea care a distrus încrederea în stat, nu vânzarea aeroportului sau  delapidarea a 15% din economia naţională sunt principalele probleme ale SIS, ci un activist pentru Reunirea celor două state româneşti.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole