Și îngerii au demonii lor sau minciunile Maei Sandu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ca să nu fiu acuzat de partizanфt, din ыtartб țin să Vă spun că eu NU voi vota pentru Igor Dodon. Stricați toate blidele de capul meu dar eu sunt dintre cei care nu știu dacă pe 13 vor ieși la vot. E dreptul meu, până la urmă. Acum, că v-am divulgat micul meu secret, haideți să-mi dau și eu cu părerea despre dezbaterile de la PRO TV.

În linii mari, în show-ul s-a limitat la atacuri reciproce, disocierea contracandidaților de Plahotniuc și nicio soluție pentru cei care așteapă schimbări de la viitorul președinte. Maia Sandu a fost cu un cap mai sus înainte să înceap dezbaterile. Și asta nu pentru că Igor Dodon este mai slab. Socialistul a acceptat să vină la dezbaterile unui post TV, urmărit în proporție de 70-80% de electoratul lui Sandu, de electoratul proeuropean, dar și unioniști. Nu pentru că acest canal divizează societatea, ci pentru că se vede, mai puțin în nordul și sudul țării, unde favorit e Dodon.

În cadrul dezbaterii, s-a vorbit mult despre minciună și corupție. Lui Dodon i s-a reporoșat că e prea bogat pentru un lider de partid care a muncit toată viața la stat, că zboară cu avioane private, etc. Era și de așteptat că în acest sens, socialistul pierde duelul cu Maia, percepută ca și o maică Teresa. Doar că, din mizeria campaniei electorale ies la iveală și adevăruri curate. Pentru că vorba interpretului Trăistăriu – și îngerii au demonii lor. Liderul PAS, fiind ministru al Educației, nu zbura doar cu avioane de cursă, ci și cu charter despre care se vorbește că au fost plătite din banii furați de la Banca de Economii.

Aseară Dodon, ulterior și bloggerul Eugen Luchinaiuc, a confirmat că fiind membru al Guvernului, Maia Sandu a zburat cu Filat la Doha, după care la Bruxelles și înapoi la Chișinău. O călătorie de nici mai mult, nici mai puțin de 60 000 de euro. Maia a sărit friptă ca să spună că a fost parte a unei delegații oficiale, iar susținătorii ei s-au grăbit să scoată de la naftalină decizia prin care Executivul a aprobat deplasarea. Doar că atenție! Documnetul prevede componența delgației, nu și sursa de plată a delgației. Așa că afirmațiile lui Dodon că avionul a fost închiriat pe bani în numerar luat de la BEM, deocamdată, nu poate fi aruncată la gunoi.

Cel mai mult, însă, m-a dezgustat momentul în care Dodon îi amintește Maei că, fiind deputat, a votat pentru numirea lui Andrian Candu în funcția de președinte al Parlamentului, iar liderul PAS, fără să roșească, neagă. A inventat din mers o poveste, precum că nimeni nu-i poate aduce dovezi atât timp cât votul a fost secret. Doar că, peste noapte socialiștii i-au demonstrat contrariul. Un simplu “search” i-a adus la un reportaj, în care 60 de deputați, inclusiv Maia Sandu, votează public pentru candidatura lui Candu. Cei orbiți de cod galben pot vedea aici dovada.

Și în fine. Ieri, pe final, a avut loc o dezbatere de două contra unu. Din păcate, Lorena Bogza, nu și-a putut ascunde simpatia față de Maia Sandu. Altfel nu pot să-mi explic faza în care moderatorul spne că are întrebări pentru participanții la dezbatere, iar pentru că Maia nu mai are decât zece secunde, întrebările îi vor fi adresate lui Dodon. Prin urmare, socialistul a fost pus la ungher doar pentru că a vorbit mai puțin, iar Maia a fost grațiată pentru că i-a mers limba mai iute. Nu sunt misogin, dar e și firesc pentru un bărbat să vorbească mai puțin.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole