Şi eu votez pentru ieşirea din CSI

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Citesc şi mă bucur…

Mă bucur că s-a găsit măcar un oficial în ţara asta, care să declare fără ocolişuri că este gata să voteze pentru ieşirea Republicii Moldova din CSI.

Respect, d-le Loghin!

Încă acum câteva luni scriam despre un eventual Adio CSI. Problema şi realizarea acestui “adio” însă, ţine nemijlocit de pasul Ucrainei. Aşa cum am obţinut regimul liberalizat de vize (ş-aici Filat degeaba se dă cu capul de pereţi), exact aşa vom obţine şi ieşirea din CSI.

Adică, dacă Ucraina zice bye-bye CSI, după câteva zile o vom face şi noi, indubitabil, mai ales că pierdem legătura directă (teritorial vorbind) cu celelalte state ale comunităţii, în special Rusia.

Aşa că, orice declaraţie de tipul lui Loghin, nu este decât o bulă de aer într-un castron cu apă. Şi deşi e de apreciat această declaraţie, e logic că eficacitate nu va da.

Cu toate astea (să nu mă luaţi cumva cu duplicitatea), cum scriam din start, e tărie de caracter să declari o aşa doleanţă, mai ales în mijlocul unui ditamai embargo în plin sezon al fructelor şi legumelor.

Deci, oricare ar fi repercusiunile acestei declaraţii, eu îl susţin întru totul pe viceministru şi mă alătur pleiadei care ar vota pentru ieşirea din CSI.

Şi nu veniţi cu contraargumente, pentru că, cazul Ţărilor Baltice este un exemplu de urmat (şi invidiat).

 

P.S. Nuştiu de ce, dar parcă presimt demisia lui Loghin pentru astfel de declaraţii…

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole