Şi ei vor fi mulţi…, Filat şi Lupu adună liste obligatorii cu participanţii benevoli-forţaţi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Puterea este în criză, se simte nesigură, atacă deja opoziţia care din definiţie este mai slabă, urmează un nou şou politic pentru susţinerea drepănatului vector UE

Am văzut cu toţii recent apariţia la TV a celor 2 lideri din umbră a tot ce se petrece la noi în ţară, cei 2 lideri care mai era cum mai era cînd se luptau între ei, iar acu cînd s-au înţeles cum să fure ambii să fie sătui e prăpăd de ţara asta. Aceşti 2 păpuşari s-au dat în spectacol de au anunţat sus şi tare că puterea va riposta şi va da lovitura necesară opoziţiei. Pe cît nu ar fi de macabră această uniune a celor 2 monştri care fură necontenit din ţara asta dar aceasta are şi o latură bună, pe care nu toţi au sesizat-o.

Dacă aceştia 2 clovni ai politicii noastre care nici pe departe nu se iubesc şi se suportă unul pe altul doar din nevoie au ajuns a se uni înseamnă că este un factor care impune aceasta chiar fără voinţa lor, un factor care prezintă pericol pentru planurile lor de secţionare a ţării şi vindere pe bucăţi. Este ceva de ce ei se tem de aia şi vin mai aproape cu toate că ştim că s-ar mînca unul pe altul cei 2 Vlazi din politicul moldovenesc, şi anume poporul care poate fi trezit la un moment dat din adormirea sa şi să se răscoale încă o dată mai ceva ca în farsa din 2009 şi să răstoarne această cîrmuire de hoţi. Cine ar putea trezi masele? Poate opoziţia actuală, poate alte forţe care încă mai fac să fie viu acest popor. Filea şi Lup se tem mult de popor şi din această cauză intră în isterie şi fac alianţă chiar cu cel mai mare duşman numai să facă o demonstraţie (un fel de pokazuhă) pentru summitul del la Vilnius. Nu prea am văzut situaţii în care puterea ar face demonstraţii contra opoziţiei, este ridicol, o invenţie a minţilor bolnave de putere şi cu frica de a o pierde. Oricum evenimentul a fost anunţat cu mare fast şi se va petrece cu mare pompă aşa cum a spus Filat la o vreme cînd abia intra la putere că se vor termina toate manifestaţiile pompoase şi tăieri de panglici cînd un popor întreg flămînzeşte. Dar nu este unica promisiune de care nu s-a ţinut Filat, deja este o regulă la el.

Şi Puterea a anunţat mare miting. Miting în susţinerea lor, miting care să fie fotografiat şi filmat din diferite poziţii ca să fie prezentate drept “Dovadă” de susţinere largă a politicii duse de huntă din partea populaţiei, iar dovada este necesară pentru a amăgi partenerii externi ai lui Filat care au băgat bani serioşi în acest proiect.

Ştiu din surse sigure că deja au fost puse sarcinile către filialele raionale ale ДПM şi LDPM de a aduce din fiecare raion cîte 5000 de oameni. Şi deja se lucrează intens de la fiecare celulă raională să prezinte pînă Luni sau Marţi listele cu cei care vor veni benevol dar mai curînd forţat să urle pentru partidele lor. Şi dacă ДПM a rugat frumos filialele raionale atunci LDPM a pus ordin strict în ceea ce priveşte numărul şi termenii. Îs mai întărîtaţi băieţii.

Şi iată că fiecare lideraş raional al celor 2 partide va face tot posibilul şi imposibilul să îndeplinească planul iar unii să-l supra-îndeplinească (exact ca пятилетка sovietică) căci fiacărui lideraşi raional al partidului i s-a dat de înţeles că de nu va îndeplini misiunea de înceredere a partidului şi partidul îşi va pierde încerederea în el şi va fi nevoit să-l mute de acolo. Aceste locuri îs bănoase şi nu ar vrea ei să le piardă dar mai ales cabinetele calde şi influenţa cu care s-au deprins să rezolve orice vopros pe plan local.

Am discutat cu un vicepreşedinte raional de la verzi şi mi-a transmis că i-au spus verde-n faţă că va pierde postul dacă nu va organiza cel puţin 4000 de oameni. Vor organiza apoi transport plătit din banii cică ai partidului dar de fapt banii noştri, şi o mică remunerare pentru cei care au organizat, au strigat sau au ţinut steaguri. Mai ştiu unele informaţii dar nu vreau să le spun acu căci aş divulga sursa. Iată cît de democratic se organizează marşul sau mitingul în susţinerea cursului (dez)integrării Europene a Moldovei.

Marea majoritate a celor care vor fi incluşi în liste şi obligatoriu vor veni, sînt din nomenclatura locală la nivel raional şi la nivel de sate, o sarcină deosebită a fost pusă pe satele cu primari verzi (de la PLDM) şi albaştri (de la PDM), aceştia trebuie să trimită fiecare cîte un autobuz sau un microbuz cu susţinători. Mulţi din aceştia vor fi pur şi simplu rugaţi să facă o călătorie pînă la Chişinău, să strige acolo un pic Sus UE, Sus Filat şi Lupu şi jos toţi care nu-s deacord şi atît.

Mulţi oameni nu au ideie pentru ce trebuie să vină, pur şi simplu li s-a spus să vină să strige la miting sus puterea, fără să-şi dea seama că sînt minţiţi, folosiţi ca carne de tun într-un război în care tot ei vor pierde, folosiţi ca marionete care au obligaţia doar de a face masovka şi a juca un rol secundar în această dramă pe care o conduc deţinătorii puterii de acum. Este un spectacol oribil să vezi cum puterea foloseşte deja în mod direct oamenii în scop de a şterge ochii cuva şi a vinde cu o mai mare legitimitate această ţară pe bucăţi.

Oare ştiu acei oameni adunaţi din toată ţara cui ei datorează faptul că îngheaţă în case? Oare ştiu acei oameni cui datorează deprecierea monedei naţionale? Oare ştiu acei oameni că Banca de Economii a fost pur şi simplu furată de proştii de la putere? Oare ştiu ei de concesionarea Aeroportului Chişinău? Oare ştiu ei că Homosexualitatea atît de respinsă de 95% din ei astăzi este legiferată de această putere? Oare ştiu ei că în curînd toţi vor lucra la stăpîni străini pe acest pămînt datorită vinderii activelor ţării? Oare ştiu ei că puterea nu a dat bani pentru şcolile şi grădiniţele care îngheaţă dar a dat bani pentru camere pe stradă să ne filmeze şi maşini noi la poliţie ca să-i păzească? Şi multe alte neghiobii ale puterii. Eu nu cred că ei îşi dau seama, sînt prostiţi zilnic, de la TV, din Net, de la Radio căci aşa îi vrea puterea, necăjiţi, slabi, proşti, răzleţiţi, incapabili să constuiască un fir logic să afle adevărul.

Şi iar vor face discursuri pline de patos, iar vor chema lingăi şi aşa-nimiţi ANAL-işti politici care vor lăuda şi vor linge puterea în toate locurile cele mai intime, şi ne vor spune cît de bine mergem spre viitorul luminos din UE. O parte din cetăţeni deja au ajuns în acel UE luminos fugind de sărăcie iar cînd se vor deschide uşile şi ceilalţi vor fugi spre lumină iar cei ce nu vor putea vor sta aici căci cei care vor veni să cumpere aici totul vor avea nevoie de lucrători.

Şi cu ce oare se vor lăuda puterea? Cu deprecierea accentuată a leului poate, cu creşterea preţurilor la carburanţi şi la toate celelelalte? Cu vinderea posturilor şi împărţirea după algoritm? Cu omorul de la Pădurea Domnească pentru care s-a plătit o amendă de 6000 lei?

Şi nu m-a supărat Lupu în discursul său plin de cuvinte dar fără nici un sens, un politician care nu ştie să spună normal ce culoare este laptele. Cel mai mult m-a indignat Filat care a spus nişte cuvinte chiar jignitoare la adresa bunului simţ cică vor fi ei mulţi cei care vor veni la apelul său, vor veni ei toţi LDPM-iştii – oamenii de bună credinţă care susţin Moldova.

Domn Filat, de cînd oamenmii de bună credinţă susţin vinderea pe bucăţi a Moldovei? De cînd oamenii de bună credinţă susţin pederastia? De cînd oamenii de bună credinţă pot susţine un premier care dă indicaţii ca mare şef (pe здание) şi impune la încălcarea legii? Domn Filat de cînd oamenii de bună credinţă nu cer socoteală pentru omorul din Pădurea Domneacă? De cînd aceşti oameni tac cînd văd cum manipulaţi Dvs cu cele 2 marionete ale voastre Leancă şi Timofti? Credeţ că toţi îs proşti şi nimeni nu înţelege nimic?

Eu ştiu că om de bună credinţă a fost Eminescu care a fost foarte împotriva vinderii pe bucăţi a ţării şi influienţei străine (clanurilor vestice) în Ţară. Eu mai ştiu Om de bună Credinţă părintele Iustin Pârvu care în nenumărate ori s-a expus contra noii ocupaţii cu iz de UE. Ştiu Oameni de bună credinţă care au protestat lîngă Palatul Republicii contra legii de promovare a homosexualităţii şi au fost îmbrînciţi de scutieri şi poliţie cu bastoane, aceştia îs oameni de bună credinţă, de ce n-aţi ieşit la ei să le spuneţi despre (dez)integrarea în UE.

Ştii domn Filat, ştii domn Lupu; să strigi la microfon cu texte pregătite din timp în faţa la adepţii tăi este uşor mai ales cînd îi aduni cu sila şi îi pui să aplaude, încearcă în faţa oamenilor obişnouiţă să faci aşa! Nu înţeleg un lucru, cum poţi să vii să mai susţii o putere care a făcut deja atîtea crime şi atîtea orori contra poporului pe care îl conduce? Cum poţi fi atît de orb să nu vezi lucruri evidente (jefuiri de ţară) şi să auzi exponenţi ai puterii care dau ordine ilegale şi mai spun că vor da pe toţi cu capul de asfalt?

Trebuie să fii prost de-a binelea sau plătit sau ameninţat ca să vii la o asemenea manifestaţie a unei puteri care s-a discreditat atît de mult.

Îmi place reacţia unor aşa numiţi formatori de opinii, politologi, jurnalişti, scribi şi alţi lătrăi de curte ai puterii care imediat au sărit să laude iniţiativa puterii. Tare vă mai daţi în vileag dragii mei deja nu mai aveţi argumente, vai de capul vostru.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole