Show de doi bani cu killeri la Jurnal TV sau cine vrea să ASASINEZE cursul european al Republicii Moldova?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Spectacolul montat săptămâna trecuta de cei de Jurnal TV, cu killerul Proca în prim-plan, este unul fără precedent în viața publică moldovenească.
Fără îndoială, au mai existat, de-a lungul anilor, războaie în spațiul public dintre Prut și Nistru, dar să folosești elucubrațiile unui ucigaș plătit, cu mâinile pline de sânge, pentru a regla conturi politice este ceva urit de tot.

Este o operațiune atât de cinică, încât merită inclusă, drept material crestomatic, într-un manual de manipulare și dezinformare. «Arta Războiului», concepută de chinezul Sun Tzu, pare un fel de «Albinuță» pentru copii, pe lângă instrumentele cu care au ajuns să opereze Jurnalul și  Usatîi.

Sigur, acești aventurieri nu au putut fi suspectați niciodată de exces de moralitate, însă show-ul de zilele trecute a demonstrat că au probleme serioase și cu logica.
Nu trebuie să fii mare expert, ca să îți dai seama că trebuie să existe motive mai mult decât serioase pentru a comanda asasinarea unui om.
Plahotniuc nu a avut relații ostile cu Gorbunțov, in genere nu au avut afaceri comune.

Nu o sa insistam pe partea strict procesuală a cazului, declarațiile procurorilor care gestionează cazul au adus mai multă lumină.
Procurorii moldoveni afirmă că Usatîi a oferit sume enorme de bani pentru a-l face pe Proca să facă declarații false.

Cei de la Jurnal TV au demonstrat că au interesul să dezinformeze, nu să informeze publicul, și să creeze, în acest fel, pretexte pentru noi acțiuni de protest.

Prin urmare, lucrurile devin clare.

Astfel de operațiuni de dezinformare, precum interviul cu killerul Proca fac parte dintr-o amplă strategie de denigrare a Partidului Democrat si a liderului Vlad Plahotniuc și de destabilizare a Republicii Moldova în genere.

În acest război informațional sunt implicate forțe anti-europene de la Chișinău, ghidate metodic de serviciile secrete de la Moscova.
Cartea anti-Plahotniuc, pe care o joacă astăzi Topii, Năstase, împreună cu aliatul lor Renato Usatîi, fugar la Moscova, este una care are si componenta geopolitică.

Se lovește în Plahotniuc, în PD  și întreaga guvernare , în incercarea de a le crea o imagine de criminali care nu au dreptul moral să guverneze țara.

Miza este deturnarea cursului european al țării și revenirea acesteia în sfera de influienta a Cremlinului, în condițiile în care actuala guvernare face eforturi uriașe pentru a atrage investiții românești în Moldova și pentru a o integra în sistemul economic european.

Insa adevărul iese întotdeauna la suprafață iar cei care azi folosesc un ucigaș  crezînd că astfel pot obtine dividente politice se însală.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii