Shoping-ul lui Platon continuă…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce acum o săptămână au fost reţinute două persoane pentru încercarea de a-l cumpăra pe deputatul Bolboceanu, ieri a fost depistată o altă sumă considerabilă destinată unui similar scop.

500 000 de Euro.

Sau peste 9 000 000 de Lei.

Consistentă sumă, chiar şi pentru cei mai bogaţi deputaţi, d-apoi încă pentru cei care nu deţin un apartament (cică sunt vreo 7 deputaţi). Astfel, cel care stă în spatele acestor dubioase tranzacţii, este la curent cu slăbiciunea (pecuniar vorbind) acestor deputaţi.

Scriam anterior, că în spatele acestor tranzacţii s-ar afla controversatul om de afaceri Platon. Acum, când s-a stabilit că prin unele bănci, în care sus-numitul deţine cote părţi, s-ar fi transferat sume de zeci (sute) de miliarde de lei spre conturi off-shore, este destul de limpede ce reprezintă această persoană.

Interesant este că cei 500 000 de Euro, depistaţi de CNA, poartă ştampila băncilor respective, legate de numele lui Platon. Astfel, dovada că afaceristul este implicat nemijlocit în schemele de cumpărare a deputaţilor este destul de veridică.

Căci, cu cât ne apropiem mai mult de semnarea Acordului de Asociere cu UE, cu atât controversaţii afacerişti se îndepărtează de posibilităţile ilegale de spălare a banilor. Lucru care, evident, îi deranjează.

În plus, CNA-ul a lăsat să se înţeleagă că în spatele lui Platon ar putea sta unii factori externi. Şi cine oare este mai nemulţumit de parcursul nostru european, decât Rusia?! Prin urmare, deoarece ultima este deja implicată într-un conflict cu Ucraina (cazul Crimeea), se încearcă alte metode pentru Republica Moldova.

Aşadar, cu cât suntem mai implicaţi în procesul de integrare europeană, cu atât contraloviturile din partea Rusiei vor deveni mai puternice.

În rezultat, ne putem aştepta ca sumele destinate pentru cumpărarea deputaţilor să fie cât mai considerabile. Sau, n-ar fi exclus şi apariţia altor forme de redirecţionare a deputaţilor, cum ar fi, spre exemplu, şantajul.

În concluzie, vreau să fac încă un apel către organele abilitate, de a curma cât mai urgent focarele de mituire (cumpărare) a deputaţilor.

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole