Сергей Константинович Тофилат care este за свободную родину! 

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Toata Moldova este mega-ocupata de schimbarea sistemului electoral, tot interpreteaza in zeci de feluri avizul Comisiei de la Venetia incercand sa atraga de partea sa cat mai multa lume si sa scoata cat mai multe avantaje din acest „verdict”.

Tot in acest sens, un ONG „За Свободную Родину” condus de catre Igor Tuleantev, a organizat o conferinta, la care au fost invitati experti, bla bla bla, ca de obicei. Dar conferinte de acest fel se organizeaza des si nu prea mai au o oarecare importanta ca nu au nici un efect anume din motiv ca sunt foarte multe. Pai lucrul care mi-a atras atentia foarte mult este prezenta lui Sergiu Tofilat, un expert care se exprima oricand si oriunde si evident pe orice tema. Daca la majorarea tarifelor este expert in energetica, cand merge vorba de schimbarea sistemului electoral, e un mare teoretician in sisteme electorale si politici comparate.

Va intrebati, si ce daca e prezent? Ahh, da am uitat sa mentionez ca dl Tuleantev, este de multi ani presedinte al Ligii Tineretului Rus, si un bun prieten cu Roman Babayan de la TV Centr, o televiziune la care este permanent invitat pentru a se da cu parerea despre cat este de asuprita limba rusa si minoritatea rusa in Republica Moldova. Cat este de nociv cursul european pentru Republica Moldova si ce bine ar fi ca noi sa mergem brat la brat cu Federatia Rusa. La fel, dl Tuleantev este recunoscut pentru flashmoburile de ziua de 9 mai, panglica sfantului Gheorghe este unul din atributele sale preferate.

In 2015, Igor Tuleantev s-a evidentiat cu o isprava care a starnit nemultumirea presei din Romania. Multe articole scrise pe aceasta tema, subiect fiind urmatoarea imagine:

Bucurestiul este al lor, si sunt foarte dornici de a invata romanii sa-si iubeasca patria, cam acesta fiind sensul postarii. Mie mi s-a parut un gest provocator de tip extremist, poate acesta a fost si scopul, nu mai stiu sigur.

In acelasi sens, imi aduc aminte de Sergiu Tofilat, un mare iubitor de patrie, un patriot si un reprezentant destoinic si fidel al societatii civile. Parerea lui mereu conta si era citata pe la jurnal si unimedia. Se intampla des sa iasa la conferinte in sustinerea lui Andrei Nastase si a Maiei Sandu, un rezident al „Cabinetului din umbra” un soldat docil al clanului Lucinschi.

Pai imi apare mie o intrebare, daca Sergiu Tofilat este intr-atat de fidel Platformei DA si Maiei Sandu, daca este un expert atat de util propagandei politice, de ce a acceptat sa mearga la forumul organizat de liderul tineretului rus si a unui ONG care prin politicile sale arata ca fiind unul pro-Rusia. Oare Platforma DA si Maia Sandu nu sunt pro-europeni sau au angajat mercenari dintr-o alta tabara?

Da, si era sa uit. Vi-l prezint pe Сергей Константинович Тофилат care este за свободную родину!

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole