Separatistul Formuzal

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

E bine cunoscut că aşa-zisa UTA Găgăuzia este o autonomie creată în anii 90, datorită unor forţe separatiste. Şi ceea ce-i îngrijorător, că acest separatism continuă şi-n 2014.

Un exemplu elocvent îl serveşte persoana lui Formuzal, başcanul găgăuzilor, care nu ratează vreo ocazie de a tensiona relaţiile, prin aberantele sale declaraţii.

În plus, respectivul mereu învinovăţeşte guvernarea de la Chişinău, pentru eşecurile sale din propria autonomie. Adeseori găseşte motive absurde, precum ar fi spargerea pneurilor de la automobilul său.

Cică găguzii nu mai au protecţie. Dar de ce protecţie au nevoie aceştia? Sunt ameninţaţi de cineva? Sau se pare că Formuzal ţine prea mult în mâini romanul Don Quijote (ştiţi voi, chestia cu morile de vânt).

De fapt, başcanul îşi face griji pentru propria persoană, deoarece din cauza comportamentului său separatist, a trezit nemulţumirea multor cetăţeni, semeni de-ai dânsului, pe care îi afectează acţiunile acestuia.

În plus, sunt multe voci ce consideră că singurul care destabilizează situaţia social-politică din regiune este însuşi Formuzal. De asemenea, respectivul încearcă să manipuleze, promovând interesele Rusiei, de unde şi-i vine răsplata.

Prin urmare, un lucru e cert – Formuzal e pornit în destabilizarea situaţiei din Republicii Moldova, inclusiv dezmembrarea acesteia.

Cu alte cuvinte, e un separatist…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole