Separatiştii transnistrieni profită de slăbiciunea Chişinăului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Criza politică de la Chişinău începe să se răsfrângă asupra referendumului transnistrean. Şeful administraţiei oraşului Tighina a semnat un ordin prin care poliţiştii moldoveni, prezenţi pe teritoriul oraşului, să fie reţinuţi. Reamintesc că prezenţa poliţiştilor în acest oraş corespunde cu acordul semnat în 1992, prin care se permite dislocarea comisariatului de poliţie din partea Republicii Moldova în zona de securitate.

Într-un interviu acordat corespondentului portalului DniestrTV, primarul Tighinei se arată foarte decis şi sigur pe sine, ajungând chiar să spună că este gata să faţă unui conflict militar cu autorităţile centrale.

Decizia autorităţilor separatiste vine într-un context în care puterea centrală este slăbită din cauza neînţelegerilor în sânul alianţei de guvernare şi a lipsei unui guvern. Chişinăul este în incapacitate de a lua decizii în cazul unor situaţii excepţionale, iar prelungirea unei astfel de situaţii ar putea declanşa mecanismul de distrugere a statului.

În ţară lipseşte o putere politică şi lipseşte o mişcare de opoziţie credibilă şi responsabilă, ceea ce permite revigorarea structurilor criminale şi separatiste.  Dacă în viitorul apropiat lucrurile nu se vor schimba, jocul „de-a politica” ne poate costă scump pe toţi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole