Separatismul lui Dodon, scos la suprafață de consilierul său

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Este suficient să urmărim cine îl sfătuiește din umbră pe Igor Dodon și imediat putem să deducem ce fel de idei promovează liderul socialiștilor moldoveni.

Analistul și consultantul politic din spatele lui Dodon este Vladimir Bukarski. Pentru un portal de știri, din așa-zisul punct sacral Crimeea, dânsul ne înștiințează că, în R.Moldova, există toate premisele pentru crearea unui triunghi geopolitic Tiraspol-Bălți-Comrat. Ce are în vedere sfătuitorul lui Dodon prin acest triunghi? Este un „îndemn a fraților de credință novorusă din raionele din dreapta Nistrului si din autonomie găgăuză cu cei de la Tiraspol, prin care-i cheamă la unitate și la nesupunere față de autoritățile constituționale de la Chișinău”. În opinia propagandistului lui Dodon, dacă așa-zișii frați de convingere novorusă din R.Moldova ar fi mai consolidari și mai uniți, Kremlinul ar înțelege pentru totdeauna că nordul Moldovei, autonomia găgăuză și partea din stângă a Nistrului trebuie ancorate în spațiul său după modelul peninsulei Crimeea. Prin alte cuvinte, Vladimir Bukarski, într-un mod războinic, vorbește direct și deschis despre o posibilă destabilizare a statului independent și suveran R.Moldova. Despre un scenariu de destrămare a statului despre care imediat după alegeri a vorbit și șeful său socialist de la Chișinău.

Odată Dodon este consiliat de asemenea personalități cu legături strânse kremliniste și așezate bine pe lânga administrația separatistă de la Tiraspol, care promovează fără rușine de obraz desfacerea țării, atunci, să ne întrebăm, ce fel de statalitate mai curge prin sângele socialiștilor moldoveni? Dacă până acum încă mai existau dubii cu privire la ideile promovate de Igor Nicolaevici Dodon, iar mai mulți afirmau într-un glas că toate atacurile asupra lui sunt umflate și neserioase, atunci a venit momentul să ne schimbăm opiniile și să o spunem determinat că partidul acesta, partidul lui Dodon, este unul de factură separatistă și periculoasă pentru existența R.Moldova! Spune-mi cu cine umbli, ca să-ți spun cine ești! Privește cu cine umblă Dodon, ca să înțelegi ce reprezintă acest individ!

sursa poză: http://ziarulnational.md

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole