Șeful statului român lasă testament succesorului. Filat și Leancă au rămas fără piuit (Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În mesajul său de Anul Nou, președintele Băsescu a confirmat, o dată în plus, ceea ce a spus înainte de sumitul de la Vilnius al UE.

Porivit lui, proiectul reîntregirii rămâne în vigoare, iar cei care se vor opune realizării lui sunt predestinați.

Pe hârtie, propoziția este aceasta:

Cred că 2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova e pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă legate de România şi de poporul român”

Leancă și Filat care au încercat să dreagă busuiocul, dar de fapt s-au scârnăvit în el, au tremurat în cuibul lor la auzul acestui mesaj pe care nu s-au grăbit să-l comenteze și nu se știe dacă o vor face.

Au făcut pe ei și alți doi sau patru protagoniști PD, scule ale lui Plahotniuc.
Demersul perfect european al lui Băsescu îi va mătura de pe scena politică în situația în care ei nu mai au aliați nici din est, dar nici din vest.

Opțiunea politică a președintelui Băsescu a fost calculată precis – în cazul în care Filat și scula lui, Leancă, vor aduce ca și până acum critici afirmației șeful statului român – ei vor pierde la un scor mare în campania electorală generală.

De ce?

1. Fiindcă au trădat interesele tinerilor în 7 aprilie, care aveau o opțiune clară – unirea; Ei vor susține și vota pentru o altă formațiune politică;

2. Fiindcă Filat l-a eliminat din competiție pe Ghimpu, moșul lui Chirtoacă în care a investit enorm președintele Băsescu ; Filat a vrut să fie Armaghedonul Basarabiei, dar i s-a dat pese mâini, fiind suspectat de corupție;

3.
Fiindcă Filat nu poate fi succesorul lui Băsescu în R.Moldova, el având trenă k.g.b. –istă;


Punctul al treilea atârnă greu în balanța adevărului . Ne vedem obligați să venim cu explicații.

Filat este specialist în frontiere.

Asta l-au învățat la școala de k.g.b.-iști de lângă Moscova.

Numai că ceea ce i-au băgat în cap acolo a fost de sorginte stalinistă.

Băsescu i-a temperat ambițiile. Filat a eșuat în intenția sa de a separa R.M. de România prin semnarea, cel puțin, a unui tratat de frontieră.

Să ne amintim că discipolul lui Lucinschi, dar și al lui Mircea Snegur ar fi vrut să semneze un tratat de bază cu România ca și Snegur, Lucinschi, Voronin.

…Nu trecea săptămână ca Snegur să nu discute ideea semnării unui tratat moldo-român.

Pe 19 iunie 1991 nîstrușnicia a fost lansată oficial după o întrevedere Iliescu-Snegur.

În timpul conflictului transnistrean ideea a fost iarăși repusă pe tapet pentru a elimina speculațiile Kremlinului vizând o posibilă unire a R.M. cu România.
Am conspectat personal afirmațiile ministrului de externe, Adrian Năstase, care a estimat că tratatul va fi unul de FRATERNITATE ȘI INTEGRARE.

Lui Snegur, Tâu și Leancă nu le-a plăcut denumirea.

Ei au vrut un TRATAT DE FRATERNITATE ȘI COOPERARE.
Așadar, cel care ne va spune când se va coace unirea, cu fiică-sa ministru de externe, s-a opus semnării unui tratat cu o conotație juridică specială, corespunzând idealurilor poporului român al ambelor state.

Desigur Voronin a preluat mesajul Kremlinului.

Nimeni nu se aștepta ca Filat, în calitatea sa de prim ministru al Alianței pentru Integrare Europeană, să facă dovada unei profunde afecțiuni pentru actele de injustiție făcute poporului român.

Inimosul contrabandist, căruia Băsescu i-a făcut atâtea favoruri prin intermediul lui Stolojan, a scuipat, însă în fântâna din care a băut apă.

Pe 8 noimebrie 2010 Filat semnează împreună cu ministrul de externe Baconschi un soi de acord interstatal botezat Tratatul privind regimul de frontieră.

Observați o periculoasă coincidență k.g.b.-istă a tehnicilor lui Filat –Leancă.

Ca și în cazul Acordurilor de asociere cu UE, parafate cu UE, textul acestui Tratat nu a fost făcut public, aceasta urmând să se întâmple doar după ratificare.

Nu a mai ajuns, deoarece președintele interimar Ghimpu a declarat că Filat nu are dreptul constituțional de a semna asemenea documente.

Ghimpu, desigur, nu de capul lui, a spus ”niet, Filea”!

Michael a afirmat că Filat nu are dreptul să semneze asemenea documente. Și tratatul a rămas literă moartă.

Animozitățile dintre Filat și Ghimpu de aici se trag.

Trădarea de către Gadîrcă- Guțu-Saharneanu a aspirațiilor liberale ale lui Ghimpu a fost un calcul ticălos al lui Filat care vrea să facă orice dorește pe această palmă de pământ împreună cu Păpușarul.

Foarte concret și foarte precis – vor să ne mențină în calitate de carne de tun pentru Occident în disputa sa cu Rusia.

Ca să fie pe înțelesul tuturor, înloc să-și conjuge eforturile pentru a integra cât mai repede posibil R.M. în UE, aceștia fac business cu Occidentul pe ceea ce avem noi mai sfânt – neamul, limba, țara.

Afirmațiile lui Filat, dar și ale lui Leancă după reuniunea de la Vilnius au fost taxate de către românii de pretutindeni.

Cu toate că au încercat să se ascundă la spatele lui Ponta, efectuând vizite la București, acceptând să fie însoțit de către omologul său la Bruxelles, Leancă –Filat trebuie să recunoască adevărul că au jucat prost, fiindcă sunt incompetenți.

Fiind un președinte – jucător , Băsescu a fentat excelent în noaptea de revelion 2014.

El a repetat, practic ce a spus după Vilnius, având un obiectiv corect, motivat istoric.

A lăsat un testament politic succesorului său pe care ne vine foarte greu să-l identificăm deocamdată.
Ceea ce știm cu certitudine e că Băsescu a demonstrat că este un excelent comandat de navă cu o strategie impecabilă.

El are sprijinul poporului. Convingerea lui este susținută de un procent foarte ridicat de români – 70 la sută consideră că unirea trebuie să fie cel mai serios act istoric care se va produce la începutul mileniului.

Numărul unioniștilor din R.M. va crește spectaculos în momentul în care Filat și scula lui vor porni cu Pactul să zăpăcească lumea.

Replicile vor curge gârlă, iar echipele de politruci ai ghindelor nu vor avea contraargumente, fiindcă ele nu există.

Succesul cel mai mic pe care-l poate obține Băsescu este, de asemenea, istoric – UE va fi pusă în situația de a ne SPUNE CLAR CÂND ÎNCEPE CU NOI NEGOCIERILE DE ADERARE.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole