Se scutur frunzele din … stejar – nu mai veni, nu mai veni!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce zombie-ul politic PLDM și-a ales o nouă mascotă din rîndul partizanilor de prin media și stîna analiștilor, credeam că nu voi mai auzi de ei. Dar, se pare, că “felateliștii” continua să mențină buna dispoziție aopiniei publice prin evenimente ieșite din comun.

A căzut stejarul principal al PLDM, scrie azi www.argumentul.info.  Publicația menționează că Imaginile difuzate de un post privat de televiziune arată că sediul central care a aparținut PLDM a rămas fără sigla partidului.

În video se vede cum câțiva muncitori dau jos sigla PLDM. La sfârşitul lunii iunie, actuala conducere a partidului a decis să se mute într-o clădire mai mică. Asta după ce fostul preşedinte al PLDM, Vlad Filat, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

În ultimele luni, mai mulţi membri au părăsit PLDM după ce şi-au pierdut încrederea în acest partid. Sondajele arată că intenţia de vot pentru PLDM este de aproximativ 1%.

E un rezultat logic reieșind din faptul că liderul acestei formațiuni a fost condamnat pentru delapidări și mită în proporții astronomice. PLDM nu avea de unde să păstreze oamenii și notorietatea sa. Și nu doar din cauza crimei împotriva moldovenilor a lui Filat. Chiar atunci cînd acesta era încă la putere, raitingurile partidului erau umflate artificval prin presa de buzunar.

Am văzut împreună cheltuielile de sute de mii la acest capitol. Bani furați de la bugetul adunat de noi toți. Nu avea cum să nu fie sancționat pentru schemele ieșite la iveală.

Schemele din sănătate. Schemele din agricultură. Dar și schemele din alte direcții. Dumnezeu cu ea cu contrabanda, rege al cărei era numit Filat (apropos doar în primele luni de după plecarea oamenilor lui Filat de la vamă, acumulările lunare ale acesteia au crescut cu 20%).

PLDM, la fel ca și DA, este sortit dispariției. Formațiuni, devenite populare pe valul unor nemulțumiri și așteptări ale poporului, au dezamăgit prin acte de hoție în ziua mare. Fără pic de dreptate și fără pic de adevăr. Cinic, fără careva remușcări, punînd în față cuvinte și lozinci frumoase, iar pe la spate folosind banul public pentru poftele personale.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole