Se putea ca Filat să nu apuce prăjina? Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tupeul puterii care a pus sub obroc mass media din R.Moldova este rău inflamat. Nu credeam că analiștii de duzină, adunați din toate coșurile cu lenjerie murdară ale guvernării, inclusiv la ”Publika” sunt atât de iresponsabili, atât de slugarnici.

Ca să mă conving că acești dulăi de pază ai celor care au devenit și mai periculoși decât comuniștii în derapajele lor antidemocratice nu au bun simț, am citit luarea de cuvânt a președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Am constatat cu stupefacție că ”analiștiii” sunt, pur și simplu, rău intenționați. De fapt, ”analiștii” puterii nu au citit mesajul lui Barosso care scoate în evidență, drept idee de bază faptul că a avut o întrevedere, în premieră absolută, cu un prim ministru al unui stat-membru și cu unul care conduce executivul unei țari aspirante la admitere în UE .

Aveți perfectă dreptate, este vorba de Victor Ponta care a mișcat lucrurile înainte, asumându-și sarcina de a fi garant al respectării de către Moldova a prescripțiilor UE în faza implementării reformelor.
Deci, aceasta este foarte important de înțeles. După ce România a închis hotarele sale pentru cetățenii R.Moldova, lăsându-i după cortina de fier, pentru a fi admisă în UE, nimeni nu s-a revoltat, toți au înghițit pastila amară, acceptând umilința la care erau supuși ca pe cea mai mare nedreptate democratică a UE.

Cu ale cuvinte, am devenit români de calitatea a doua. Nici Iliescu, nici Băsescu, nici Constantinescu nu au ieșit cu declarații de presă în care să explice acest act de injustiție, această nouă Yalta.

Aici ar fi fost cazul să se discute, cu referință la soluționarea problemelor energetice care fac R.Moldova vulnerabilă în fața Federației Ruse.

Cât privește liberalizarea regimului de vize la care s-a referit în finalul alocuțiunii ale Barroso, ea nu presupune termene concrete. Și nu vine ”imediat” după reuniunea de la Vilnius după cum afirmă ”traducătorii”.

Iată ce spune Barroso: ” Following the Eastern Partnership Summit, the European Commission will present a legislative proposal to lift visa requirements for Moldovan citizens holding a biometric passport.”
Leancă, Filat, Lupu, Plahontiuc , Timofti și toată liota lor înregistrează un deficit cronic de încredere și își imaginează că au adus poporului o nouă suzetă cu promisiuni. Fals. Ei își apropie și mai mult obștescul sfârșit, fiindcă trebuie să spună lumii adevăruri despre actele de banditism la care s-au dedat. Ele se numesc atacurile rider, pădurea Domnească, vânzarea armamentului unor regimuri dictatoriale, acapararea Băncii de Economii și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău unor investitori dintr-o țară care se opune opțiunii proeuropene a R.Moldova.

Nominalizarea făptașilor, atragerea lor la răspundere și privațiunea de libertate vor constitui o premisă ca R.Moldova să obțină regim liberalizat de vize. Toată lumea știe că una dintre aceste persoane este Filat. A doua e Plahotniuc.

Oare chiar vom fi atât de naivi că credem că cei doi vor fi puși la respect într-un an? Da de unde? Ei își imaginează că vor intra iarăși pe cai albi în Parlament, către 2014. Își imaginează că ne-am ieșit din minți și că UE le va pune mâna pe cap.

Mentalitatea lor de oligarhi este atât de perversă încât își imaginează că vor cumpăra și birocrația UE. Admitem că se poate întâmpla și acest lucru. Dar îi asigur că britanici, francezii, alte state nu vor accepta regimul liberalizat de vize atât timp cât ei vor avea pâinea și cuțitul în mână.

Ca să mă conving că Filat este exponent ideal al proverbului ”pielea rea și răpănoasă, ori o bate ori o lasă” am deschis blogul Filat MD de la care duhnește a contrabandă și corupție.

Firește, Filat rămâne devotat năravului său de a apuca mereu prăjina. Își exprimă gratitudinea ș.a.m.d. Nu-și cere scuze de la popor pe care l-a mințit cu nerușinare. Și nu o singură dată. Căci oamenii au așteptat sfârșitul anului 2012 ca să meargă fără vize în Europa. Apoi le-a promis că la finele anului 2013 se va produce minunea. Oficialii europeni, dimpotrivă, indicau anul 2015.

La fel a procedat și Leancă. Acesta și-a prezentat chiar demisia pe care Filat nu i-a acceptat-o. Cu certitudine, Leancă își va mușca mâinile până la coate că nu a plecat atunci. Fiind un soi de eminență cenușie a lui Filat, premierul plângăreț va fi aruncat împreună cu Filat de pe scena politică, deoarece nu va avea niciodată curajul să spună oamenilor ce fel de poamă e Filat și cum își bate joc de ei.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole