Se formează un pluton de execuţie politică a Coaliţiei de guvernare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Foto: ipn.md

Astăzi, Bolboceanu a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlamentul Republicii Moldova, precum și Partidul Democrat.

Am văzut la unii aprecieri pentru pasul deputatului, însă, cunoscând acest personaj de ani buni, nu am avut decât poziția ”Ce ați vrut de la PSD-ul lui Braghis?”. De fapt, Iurie Bolboceanu este persoana care și-a purtat valiza prin mai multe partide, până a ajuns în PD, datorită căruia a mai câștigat un fotoliu de deputat. Dacă să căutăm în istoria sa, Bolboceanu a procedat așa cu Alianța Moldova Noastră, cu Serebrean, cu Braghiș, iar acum cu Marian Lupu și PD. Ceva nou? NU! E obișnuință deja!

Referindu-ne la tema de ”platonizarea” mai multor deputați, vedem că, până la urmă un tânăr om de afaceri a reușit să convingă cel puțin un deputat să părăsească un partid care face parte din Coaliția de guvernare, pentru integrare europeană( evident că a făcut-o cu bani). Oare de ce?

Acțiunile de atragere a deputaților pe banca neafiliaților, sau chiar în sânul unui partid nou, ne arată că se formează, încetul cu încetul, un pluton de execuție politică a Coaliției de guvernare, care lucrurile din țara aceasta să se întoarcă cu fundul în sus.

Acum, când Moldova merge pe calea integrării europene, Bolboceanu anunță, în plenul Parlamentului, că situația Republicii Moldova nu dă nici un motiv de bucurie, fapt pentru care el părăsește PD-ul. Astfel, Bolboceanu ne spune că parcursul european nu-l bucură deloc. Deci, trebuie să înțelegem că s-a găsit în ”înger” păzitor al Moldovei care va întreprinde măsuri ce vor pune piedici integrării UE, dar în pricipal să împiedice semnarea Acordului de asociere la UE și Acordul cu privire la liber schimb, parafate câteva luni în urmă.

Până unde vor merge cu această formațiune ”paramilitară” îndreptată împotriva Moldovei? Vor merge până la îndeplinirea scopurilor lor, iar stârpirea va fi deja o problemă a anului 2014. Cei pro-europeni trebuia să ia atitudine.

Foto: ipn.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii