Sculei i-a venit muza pentru a trăi momente ”extraordinare cu Vlad Filat” (Fragment din cartea ”Căderea Amaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La congresul de pomină al travestiților am auzit multe adevăruri.

Bunăoară, Mihail Saakșvili, președintele Georgiei, care a contribuit realmente la recunoașterea a două republici rebele de pe teritoriul țării sale drept state de către Rusia, a spus că Filat este un politician genial.

Să fim sinceri,de asemenea genialitate nu avem nevoie.

Noi nu acceptăm nici federalizarea, cu atât mai puțin confederalizarea Transnistriei.

Transnistria este pământul R.M. pe care oamenii au edificat 40 la sută din unitățile industriale, venind în zi sfântă, de duminică, cu căruțele, la muncă , pe șantierele din Tiraspol, Bender, Râbnița, Dubăsari, Cuciurgan.

Prin ce se explică, totuși, genialitatea lui Filat? Că a părăsit primul epava coaliție pentru integrare europeană și vrea să se instaleze comod în opoziție, devorând fonduri de la UE și SUA?

Nimic nou sub soare. Până pe 7 aprilie Filat astfel de business politic a practicat cu succes. Tinerii au rămas cu borta covrigului, el însă s-a ales cu post și cu bani.

Revoluția permanentă, idee promovată de Troțski ( Leiba Davâdovici) este pe placul Contrabandistului care nu poate face mai mult nimic.

Am spus, nu este născut să construiască, ci să distrugă.

Un adevăr concludent în constituie plecarea lui la Kiev, unde a făcut un mare, un enorm deserviciu poporului, amânând pentru mulți ani înainte soluționarea diferendului transnistrean.

Astfel el a redus la zero șansele R. M de a semna Acordurile de Asociere cu UE, ele având drept prioritate esențială reîntregirea R.M.

În aceste condiții, scula lui Filat, cică premierul Leancă, le va vorbi, miercuri, comuniştilor din Parlament, cât este de bine să trăieşti în Europa.

Discursul lebedei murinde va fi rostit în contextul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, depusă de PCRM.

Stăm strâmb sub greutatea dezmățului verbal al sculei și nu ne vine să credem.

Acesta nu știe barem care este conținutul moțiunii de cenzură.

Câteva obiecții din ea fac un serios capăt de acuzare pentru guvernarea Filat.

Parafarea acordului în limba engleză, fără asigurarea traducerii, nu le permit ghinzilor lui Foliat să sufle o vorbă despre succesul de la Vilnius, fiindcă deputații, toți poligloți, nu știu despre ce e vorba.

Vine momentul cu neutralitatea. Aici cu laie, cu bălaie nu merge. Treaba miroase urât de tot.

Dar vânzarea pământului străinilor de către cei care deja îl au grămăjoară, fără oameni și așteaptă să-l vândă rușilor?

Plângăreață din fire, scula lui Filat s-ar putea , pe drept cuvânt să iasă glonte din sală și să fugă la Filat să-i bocească în poală.

Așa că nimic se va alege din romantismul lui Leancă tivit cu iluzii despre povestea pe care le-o va spune ” comuniştilor despre cum este în Europa, despre momentele extraordinare de la Vilnius, pe care noi cu Vlad Filat le-am trăit…,

Rămâi tablou când auzi despre momentele ”extraordinare” pe care el cu Filat le-a trăit.

Amiogos, îți vine să-l întrebi, dar Corman și cu Lupu unde erau? În alt număr?

Voi din această cauză nu l-ați luat pe Timofti? Dar Hadârcă ce făcea, scria versuri?

Acesta este Coaliția pentru Integrare Europeană în care Filat și Leancă fac ce vor.

Desigur, tot dânșii vor purta responsabilitatea, fiindcă la Congres nu s-a spus un cuvânt despre meritul celorlalți, care nu știu cum e să trăiești în doi ”momente extraordinare”.

Am înțeles că Filat se căsătorește degrabă. Cu cine oare?

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole