Scula lui Filat nu are nevoie de schimbare. (Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se apropie ziua când va avea loc congresul PLDM, liderii căruia și-au bătut joc de electorat, în special de tineri, înșelându-le așteptările.

Cred , sunteți de acord cu mine : ar trebui să fie un Congres al adevărului, transmis live ca să ne vedem și noi eroii, salvatorii nației.

Adică, să ne minunăm, în dezastrul nostru, că avem figuri de primă mărime în politica moldovenească, care ne poartă de grijă și ne blochează parcursul european.

Numele lor , potrivit clasamentului unei făcăcături de bulevard politic este – Leancă, Filat, Gherman-Snegur, artizanii capitulării noastre la summitul de la Vilnius, unde parcă eram poveste de succes, dar tot perdanți am rămas, venind acasă.

De fapt, realitatea este cu totul alta. Lumea geme de furie și de ură împotriva lui Filat.
Să admitem că dacă la acest început de iarnă care se anunță geroasă, un cetățean oarecare, își rupe nasturii de la cămașă și face agitație pentru Filat, cu siguranță, lumea îi va crăpa capul cu ceva.

Filat pretinde că se deplasează în localitățile republicii numai că noi nu aflăm ce uneltește acolo. S-ar putea să le dea oamenilor milioanele promise, ofertă cu care a spart electoratul lui Urechean ca să-l facă mai apoi câinele de pază al Curții de Conturi. Frumos calcul, are omul său care nu va reveni la dosarele în care Contrabandistul trebuie să fie tras la răspundere pentru privatizările frauduloase.

În principal, la bogăția lui Filat, el ar putea lua cu el o cameră de luat vederi care să înregistreze discuțiile purtate.

Ulterior, precum e firesc, să le vedem, neciopârțite, pe blogul lui care e doldora de performanțe ce sună din coadă, vorba poetului.

Imagini netrucate trebuie să vedem și de la Congresul la care, potrivit lui Leancă ” nu intenționează să candideze la funcția de președinte al PLDM, iar problema alegerii conducerii partidului nu va fi pusă în cadrul congresului formațiunii, care urmează să aibă loc pe 8 decembrie.”

Atenție, vorbire directă a la Leancă:„Nu mi-aș înainta candidatura, pentru că acest lucru nu mă interesează și pentru că domnul Filat are un potențial, el face acest lucru foarte bine… Mandatul colegului meu Vlad Filat încă nu a expirat. După tot ce s-a întâmplat, el are timp mai mult pentru a se ocupa de partid.”

Dar ce s-a întâmplat nu vor discuta cumva?

Căci, adevăr vorbește scula lui Filat – cea mai mare problemă este corupția la care s-a dedat Filat și pentru care a fost demis , împreună cu el și Leancă, neavând dreptul moral să mai candideze pentru a doua oară, fără ca justiția să-i achite.

Acestea sunt rigorile democrației despre care li s-a vorbit la Vilnius și pe care ei trebuie să le facă lecții deschise pentru societate.

Corect. Populația trebuie să știe de ce Parlamentul nu ridică problema atragerii la răspundere a lui Filat și Leancă, demiși pentru corupție de către Curtea Constituțională în fruntea căreia se află Alexandru Tănase, ex prim vice președinte al PLDM, retras din funcția de ministru al justiției și făcut subit președinte al Curții Constituționale, ca să nu poată candida la funcția de primar al municipiului Chișinău, pe care Filat i-a rezervat-o unui herald al întunericului cu numele Victor Bodiu, probabil unul dintre cei mai credincioși prietenei ai Contrabandistului.

Dar la noi e ca în Sudan ( Leancă știe de ce aduc acest exemplu), asemenea subiecte sunt tabu – demiterea guvernului Filat pentru corupție nu se va discuta.

Dar poate se va discuta traseiștii, partidul lui Filat având reputația formațiunii care a adăpostit la sânu-i toți oligarhii lui Voronin? Nici asta.

Întrebat dacă PLDM ar putea da un exemplu de democrație întregii societăți, organizând alegerea președintelui prin vot secret, Leancă a răspuns că în prezent Partidul Liberal Democrat nu are nevoie de schimbări.

„Nu m-am gândit la acest lucru, dar avem democrație suficientă în partid și nimeni nu a pus problema unor schimbări. Nu este momentul ”

Cum nu este momentul? UE, ambasadorii acreditați la noi, precum sunt cei din Germania, motorul UE, al SUA partenerul strategic al R.Moldova cer să se facă lumină în actele de corupție, în cazul de omor de la Pădurea Domnească. Leancă a închinat mai mult, decât poate duce la Cricova, unde l-a aghesmuit pe John Kerry, secretarul de stat american.

Cu alte cuvinte, lumea vrea să-și cunoască eroii și să se convingă că summitul de la Vilnius nu s-a transformat într-o cloacă la care de pe creștetul lui Filat a fost scoasă diadema bătută cu briliante pe care e scris IL CAPO DI TUTTI CAPI.

Afirmația aparține liderului democrat Marian Ilici Lupu. Așteptăm de la el o la fel de frumoasă și inspirată etichetă pentru scula lui Filat, actualul premier Leancă, surd și mut la dictatura existentă în PLDM, formațiune care încape în cel mai mic buzunar al lui Filat.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole