Scula lui Filat bate câmpii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Discutarea moțiunii de cenzură s-a transformat într-o farsă de doi bani, în contextul în care doritorilor de a pune întrebări pentru a se edifica li s-a rezervat foarte puțin timp.
În lumea civilizată , neoligarhizată, în atare situație se discută zile în șir. Doar este vorba de chestiuni principial importante pentru viitorul nostru.
Ceea ce a făcut acest președinte ”necomendat” al parlamentului este strigător la ceruri. Conspirația este de față și aceasta nu este nici pe departe asigurarea dreptului la libera exprimare cu care și-a început discursul său răsuflat, Iu. Leancă, scula lui Filat.
Corman se face a uita că cei care au vrut să pună întrebări au fost aleși de cetățeni cu drept de vot și ei trebuie să cunoască răspunsul la ele.
Simplu vorbind, Leancă a făcut-o pe prostul, uitând că moțiunea de cenzură viza două probleme extrem de concrete și durute – privatizarea BEM și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău în DETRIMENTUL POPORULUI.
În cele 30 de minute care i-au fost rezervate, Leancă a bătut câmpii. Pe potriva discursului au fost și întrebările ciracilor săi, care au acaparat microfoanele.
Am fost sunat de câțiva prieteni de la Bruxelles care urmăreau subiectul pentru a scrie o știre despre moțiunea de cenzură .
“What is talking about this guy, Vasile?”, m-a întrebat unul și a cerut detalii. I-am spus tot ce cred despre niște ratați, dar i-am întrebat, la rândul meu, cât va mai tolera UE asemenea bătaie de joc a unor desfrânați față de propriul popor.
Răspunsul a fost direct și foarte sincer. ”După Vilnius aceștia nu vor mai face jocuri sub preș în R.Moldova”. Tot unul dintre ei mi-a vorbit despre sondajele interne cu care dorm sub pernă și au halucinații liderii PLDM și PD. Sondajele indică cu exactitate că ei nu au șanse de a accede în viitorul parlament.
Nu cred că Leancă a înțeles că de la Bruxelles a arătat extrem de prost, gestul celor din axul guvernării fiind interpretat ca o dictatură sadea.
Gestul disperat al oligarhilor a fost de-a dreptul obscen și Cancelaria de la Bruxelles au conștientizat definitiv că a greșit lamentabil în situația în care a dat bani unei o armate corupte de oligarhi, străini de interesul național.
Mai mult, Leancă nu a respectat prescripțiile clasice ale unui discurs pe care-l prezintă oamenilor și nu comuniștilor. Asta e. UE a pus cruce pe ei, iar parafarea documentelor de la Vilnius de către R.Moldova se va face doar pentru a salva imaginea unei structuri afectate de recesiune economică și ample acțiuni de protest după cum este UE la ora actuală.
Așadar, Leancă a fost invitat în parlament să vorbească concret despre modul fraudulos în care a fost privatizată BEM și Aeroportul Internațional Chișinău. Mai mult, el avea obligația să se refere și la valul de scumpiri care a afectat această palmă de pământ.
Oamenii sunt năuciți la propriu de activitatea lamentabilă a lui Leancă și Filat, îi înjură efectiv de mamă pentru faptul că acum un an vorbeau despre efectuarea unui control strict asupra majorărilor de prețuri la carburanți și nu au făcut nimic. Medicamentele s-au scumpit, lactatele s-au scumpit, carnea s-a scumpit. La toate a promis să pună capăt Filat. Nu a făcut nimic. Nimic face și Leancă.
Leancă ne spune că decizia de a nu participa la o nouă emisie a Băncii de Economii nu a fost în interesul guvernului. Care interes, stimabile? Dar UE pe cine ajută? Mafia din Federația Rusă sau poporul R.Moldova?! Toți experții internaționali au criticat sever modul în care o singură persoană a lipsit de bruma de avere țara întreagă și numele acesteia este cunoscut – ea poartă semnătura lui Filat care nu a gestionat corect managementul Băncii și pentru aceasta trebuie să răspundă în fața legii așa după cum cer toți oficialii europeni. Acum nu mai este pentru nimeni un secret faptul că BEM a fost transformată în treuca lui Filat, iar Aeroportul Internațional Chjișinău în feuda lui Plahotniuc.
Vladimir Socor de la fundația americană Jamestown, o fundația specializată în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, vorbește direct despre interesul lui Plahotniuc de a concesiona anume în asemenea condiții Aeroportul Internațional Chișinău. În caz contrar, se ajungea la anticipate.
Concluzia pe care o desprindem este una – liderii acestor formațiuni sunt în agonie. Iar Leancă exteriorizează agonia. Pentru această bătaie de joc față de popor Păpușarul și Contrabandistul vor fi taxași la urne. Procesul deja a început și este ireversibil. Mihai Godea a vorbit de o nouă forță. Confirm: ea există și se va afirma plenar ca una capabilă să scrie un vis frumos al unui popor, transformat în sclav de către niște avortoni politici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole