Scula lui Filat a venit cu coada între vine acasă și îl va aștepta pe Rogozin. E timpul să ia lecții de bărbăție și patriotism de la Voronin. Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scriam anterior că Leancă, are obligația să contracareze ofensivele vicepremierului rus , Dmitri Rogozin, asupra R.Moldova.

Credeam că înainte de a pleca la Sankt-Petersburg, așa după cum se procedează într-o coaliție normală, prietenul lui Filat îi va informa pe colegi despre mesajul pe care-l duce la reuniunea CSI, le va solicita opinia.

N-a fost să fie. Plângărețul s-a sfătuit numai cu Filat, căci înloc să lanseze un avertisment Federației Ruse, care prin vicepremierul Rogozin ne amenință cu un război, Leancă semnează acorduri și… îi invită pe investitorii ruși să participe la privatizare.

Așa că după fabricile de vinuri, după centrala Moldovenească de la Cuciurgan, după Aeroportul Internațional Chișinău și alte active strategice date Rusie mai degeba, Republica Moldova ar putea ajunge pe mâna Rusiei.

Într-un interviu pentru RIA Novosti Leancă face confidențe: ”… săptămâna aceasta sau peste o săptămână vom începe un proces activ de privatizări”.

Întrebat dacă și businessul rusesc poate participa în acest proces, premierul moldovean a răspuns: „Desigur”.

Leancă or este ori o face pe neștiilă pe lună în materie de tehnologii avansate rusești, de bani murdari. Pentru întâia dată auzim că businessmenii ruși ar fi solicitați pentru a aduce performanța economică și a deschide noi locuri de muncă.

Leancă nu vede nici o problemă acolo unde experții internaționali văd o tragedie.

„Pentru noi nu există probleme că sunt investiții rusești sau de altă origine. Important este ca aceste investiții să vină din partea unor companii care au experiență în domeniul respectiv, care au resurse financiare și dorința de a acționa în așa mod încât să aibă de câștigat și ele, și noi”.

Examinăm lista și constatăm că Leancă îi invită pe ruși acolo, unde nici în vis nu-ți poți permite să o faci.

Guvernul a scos spre vânzare bunuri în valoare de 1,144 miliarde de lei. Printre acestea se numără Aeroportul Handling, Aeroport Catering şi Armo-Beton, unde statul deţine 100% din acţiuni. Totodată este expus spre la vânzare pachetul de 94,6% din acţiunile Farmaco, dar şi pachetul de 59,5% de acţiuni de la Floare-Carpet.

Deci, două aeroporturi, medicamentele, covoarele care trebuie să fie mândria noastră națională, precum a fost o dată pot nimeri în mâinile rușilor.

Pe lângă urechile lui Leancă au trecut ca apa pe o gâscă observațiile pertinente ale experților care au cerut transparență și compatibilitate a privatizărilor cu politica de integrare europeană.

Leancă nu a suflat o vorbă despre declarațiile belicoase ale premierului Rogozin, nu a negociat o adresare comună cu alte state membre-ale parteneriatului estic care ar solicita Kremlinului o declarație oficială vis a vis de neadmiterea implicării Federației Ruse în afacerile interne ale statelor-membre CSI.

Mai mult, coaliția era obligată să transmită o declarație vis a vis de voluntarismul lui Rogozin și să ceară desemnarea unui alt conducător al comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse pentru colaborarea economică din partea Rusiei.

Cel mai trist e că în viitorul apropiat iarăși îl vom vedea pe cel care a luptat de partea secesioniștilor la noi, la Chișinău.

Medvedev și Leancă au convenit că această comisie urmează să rezolve problema exportului vinurilor moldovenești, a migrației forței de muncă. Imaginați-vă cât de echidistant va fi Rogozin în timpul negocierilor după ce ne-a amenințat cu un posibil nou conflict pe Nistru dacă parafăm acordurile de asociere cu UE.

Leancă a fost sub orice critică și în ceea ce privește eliminarea diferendului transnistrean.

El nu a făcut nici ceea ce Voronin și-a permis cu vreo 10 ani în urmă – nu a cerut înlocuirea forțelor de menținere a păcii cu civili.

Leancă, deschide ochii și citește! Mi se pare că Andrei Stratan a fost ministru de externe desemnat de Vladimir Voronin. Citez integral, poate te molipsești de curaj și de patriotism.

Ministrul moldovean de Externe Andrei Stratan a solicitat, in cadrul lucrărilor Adunării Generale a Națiunilor Unite, înlocuirea forțelor ruse de menținere a păcii staționate în Transnistria cu o misiune de observatori civili. „Suntem îngrijorați în fata tensiunilor care se mențin în zona de securitate din Transnistria, ceea ce constituie o gravă încălcare a drepturilor civile fundamentale. Imperfecțiunea mecanismului de pace existent necesita transformarea lui intr-o misiune civilă multinațională sub mandat internațional”, a afirmat Andrei Stratan. Seful diplomației de la Chișinău a declarat, între altele, că regimul de la Tiraspol este unul „mafiot” și a atras atenția că absența reglementării transnistrene frânează evoluțiile pozitive in Republica Moldova.

În patru ani de guvernare a monstruoasei coaliții nu am auzit o asemenea declarație de la Fialt sau de la Lupu.

Leancă, în general, a fost un impostor fără verticalitate, revenit pe valul diplomației după ce l-a slujit și îl mai slujește pe Stati.

Corman, președintele parlamentului, s-a atrofiat pe timpul comuniștilor 7 ani în Germania, de unde trebuia să fie rechemat pentru faptul că nu promovează R.Moldova în Germania. Că nu a făcut-o deloc absolut, ne convingem acum, când oamenii de faceri germani pleacă pe un cap din Moldova, iar nemții nu manifestă compasiune pentru noi măcar din rațiunea că avem același destin ca și ei.

Concluzionez: cei care au scos tinerii în stradă pe 7 aprilie, e vorba de Filat, Leancă, Lucinschi, etc. au urmărit interese clientelare, meschine. În caz contrar, cum am explica tăcerea suspectă a puterii , care a avut un singur scop să-l dea jos pe Voronin care le venea de hac pentru faptul că au furat în țară ca în codru.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole