Scrisori către Filat. Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Probabil, v-a spus atât fiica lui Mircea Snegur, actualul ministru de externe, cât și fiul lui Petru Lucinschi, că sunt incoruptibil și nu-mi vând convingerile. Oploșiți în structurile create de partidul pe care-l conduceți, acești doi sunt un exemplu viu al căderii morale a puterii, care nu înțelege să cedeze locul altora, dar se perpetuează ca într-o dictatură sadea.

Admit că ați discutat și cu ei, cu Snegur și Lucinschi despre nesupunerea mea care nu vă cade bine în așternut, împiedicându-vă să mințiți și mai departe poporul acestei palme de pământ pe care l-ați nenorocit.

Îmi pare foarte rău că atunci, când nu aveați 27 de ani împliniți, în calitate de director al departamentului Privatizării, nu ați înțeles acest lucru. Nu l-ați înțeles nici atunci când am creditat puternic, într-un interviu cu Teodor Stolojan, procesul privatizării din R.Moldova.

Stolojan, care a renunțat la funcția de președinte al României în favoarea lui Traian Băsescu, a avut o opțiune foarte sinceră pentru R.Moldova și schimbarea ei în bine, fiind expert al Băncii Mondiale.
Erați tânăr, soția Dvs. trebuia să aducă pe lume o fiică. Nu știam că ați avut aventuri foarte serioase cu țigările, nu credeam că nu veți crea infrastructura în agricultură, având de fapt, scopuri ascunse de a-i determina pe țărani să vândă pământul degeaba.

Am procedat omenește cu unul ieșit din sânul neamului. Voi, însă aveți alte scopuri. Și D-ta ești exponentul realizării lor în detrimentul oamenilor.

Constat că deocamdată nu vă reușește.

Dar o faceți nu pentru că aveți dreptate, ci fiindcă aveți accese de lașitate. O frică patologică de a fi trași la răspundere vă macină, vă este frică de popor.

Detaliile vor fi expuse în această carte. Nu o fac pentru a mă răzbuna, căci fiecare om greșește , mai ales atunci, când este forțat din exterior. A greși e omenește. Dar la fel de omenește e să-ți recunoști greșelile și să ceri iertare.

Nu a făcut-o nici Snegur, nu a făcut-o nici Lucinschi, nu o faceți nici voi, cei din vârful piramidei.
Dimpotrivă, toți împreună vreți să responsabilizați populația cu un Pact fariseic , fără a vă întreba dacă aveți dreptul moral să o faceți.

În procesul de scriere a acestei cărți m-am documentat foarte serios. Am emisiuni în arhiva TVM, am publicat zeci de articole în ”Moldova Suverană” despre înstrăinarea pământului, am editoriale în Jurnalul Național. Din mila dumitale și a celor doi foști șefi de stat nu am , însă, acces la ele.

Apropo, despre Jurnalul Național. Dacă vă amintiți am negociat salvarea lui prin cumpărare atunci când Voronin ne hărțuia și ne intimida. În calitatea de editorialist i-am dat o replică usturătoare lui Voronin, care a declarat de la tribuna unui înalt for european că România se amestecă în afacerile interne ale R.Moldova.

Voi, cei aflați în opoziție, v-ați bucurat, dar nu ați mișcat un deget pentru a ne salva. Diacov, liderul partidului în care intrase de curând Andronic, alt artizan al schimbării, știa că Voronin e tare și căuta soluții pentru a se apropia de el.

Atunci, pentru prima dată am conchis, fără putință de tăgadă, că d-ta ca și Diacov, ca și Lucinschi sunteți ostași ai frontului invizibil, străini procesului firesc de integrare culturală a celor două state românești.

Nu sunt eu primul hărțuit pentru faptul că refuz să colaborez cu voi. Aveți acumulată suficientă experiență de a vă răzbuna pe toți cei care încearcă să vă spună adevărul verde în ochi.
Dar, constat că numărul celor obstrucționați de dumneata este în continuă creștere. Deja constituim o forță și nu ne veți cumpăra sau reduce la tăcere prin intimidare.

În ceea ce mă privește, s-a încercat o discreditare a mea prin intermediul unui deținut din penitenciar, care se erija în apărătorul culturii naționale.

Știam că este omul vostru, știam care vă sunt scopurile. În calitate de redactor-șef al unei publicații de culturalizarea a populației, urma să fiu redactor al unei reviste de estorcare a banilor din copii.
Nu am acceptat. Dar a acceptat Oleg Efrim, ministrul justiției , numit de Dumneata în funcție. El a acceptat documentele de schimbare a redactorului publicației, fără a le controla.

Mai bine de jumătate de an, din mila voastră, a acestui clan, nu am posibilitatea să mă angajez la serviciu, fiindcă ați pus justiția pe butuci. Ea servește intereselor voastre meschine.
Nu v-a reușit să mă compromiteți. Am atacat Fondatorul publicați în instanță, am atacat ministerul justiției în instanță. Dar de trei luni pârâtul nu se prezintă la proces.

În schimb Curtea de Apel, unde mai mare este finul lui Urechean, protagonistul Pădurii Domnești, Pleșca, a judecat o cerere de retragere semnată de mine, fără a mă cita. Trimiterea se face la decizia luată de Efrim care, repet, este una ilegală. Mai mult, judecătoarea Curții nu a examinat fondul problemei – intenția de îmbogățirea fără justă cauză.

De ce scriu toate acestea, înloc să mă preocup de ceea ce este cu adevărat important pentru neam și țară la ora actuală – revenirea la normalitate prin eliminarea elementelor care fac imposibilă regăsirea noastră de sine? O fac pentru a vă cere personal, să vă documentași foarte serios, împreună cu sculele – Leancă și Timofti asupra acestui caz. ( Ei sunt la curent, dar tac, fiindcă se tem de D-ta).

Nu pot, totuși, să nu observ că s-ar putea ca întreaga societatea să aibă de câștigat – în sfârșit vom scăpa și de ”ista” și de ”cela”, fiindcă voi apela la ajutorul societății civile, la forurile internaționale de resort pentru a-mi apăra demnitatea și numele.

Nu pot scrie ”cu profund respect” pentru că v-ași minți.

Va zic doar: ” Sa ne auzim și de bine”.
Vasile Grozavu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole