Scrisoare deschisă domnului Mark Tkaciuk. De ce tace Voronin?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Stimate domnule Mark Tkaciuk. Iată că a trecut și ziua de ieri, duminică 2 februarie 2014, cînd a avut așa loc așa-zisul referendum din UTA Găgăguzia. Cred că deja e clar pentru toată lumea că acest așa-zis referendum a fost organizat la comanda Moscovei, cu implicarea directă a domniei voastre și a taberei de talibani din PCRM. Am văzut mai mulți deputați comuniști care s-au dat cu părerea și care se dădeau mari avocați ai poporului găgăuz, iar deputatul dumneavoastră comunist, Irina Vlah, l-a supravegheat zilnic în tot acest timp pe Formuzal.

Toate bune și frumoase pînă aici pentru PCRM. Dar eu mă întreb și vă întreb și pe dumneavoastră. De ce tace Vladimir Voronin?

Sau poate domnul Voronin și-a expus poziția  vis-a-vis de găgăuzi încă în 2010, cînd le-a spus găgăuzilor că ei nu sunt popor, iar pe un cetățean, chiar l-a numit idiot.

Sau pur și simplu, domnul Voronin este foarte dezamăgit în capacitățile și politica pe care o promovați, domnule Tkaciuk, și a intuit dumnealui că această idee cu organizarea așa-zisului referendum, este o idee proastă și va suferi un mare eșec, ca și tot ce ați încercat să organizați pînă acum de afltfel.

Părerea mea, domnule Tkaciuk, este că Vladimir Voronin, păstrînd tăcerea în tot acest timp, va dat defapt ce-a mai usturătoare palmă de pînă acum. Înțeleg că pentru dumneavoastră și talibanii dumneavoastră, organizarea acestui pseudo-referendum a fost ultima carte mare jucată, și ați pierdut, iar pînă la alegeri este încă destul timp, ca lucrurile să ia o întorsătură nefastă pentru dumneavoastră. Cred eu că asta a fost ultima dată cînd Vladimir Voronin a tăcut, iar de acum încolo, nu doar o să vă dea nu cîte o palmă, dar o să vă arate ieșirea din PCRM, în cazul în care nu-l veți trăda din nou și veți încerca să rupeți difinitiv Partidul Comuniștilor.

Știu că pentru dumneavoastră nu sunt decît un amărît blogger. Știu că părerea mea nu înseamnă nimic pentru așa-zisa “eminență cenușie”. Dar totuși, atunci cînd citiți aceste rînduri, vă îndemn să meditați, să vă reamintiți singur, cîte eșecuri ați înregistrat pînă acum și dacă chiar credeți că mai aveți destule capacități ca să mai organizați ceva de “amploare”, pentru a reuși să puneți mîna pe întreaga putere din PCRM, iar astfel să reveniți la guvernare.

Mult stimate domnule Tkaciuk, aceste gînduri am vrut să le împărtășesc cu dumneavoastră. Am ales să public această scrisoare, pentru că este singurul mod de a ajunge la dumneavoastră. Sper doar să nu vă lese nervii precum data trecută.

Cu respect,
Ion Harghel

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole