SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PPE ŞI ALDE

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vă mai amintiţi de scrisoarea Maiei Sandu către FMI în care liderul opoziţiei de facebook cerea instituţiei financiare să nu semneze un nou acord cu Republica Moldova. Doamna striga în gura mare că actuala guvernare va fura banii Fondului aşa cum a furat guvernarea precedent din care a făcut parte. Am şi eu un apel catre liderii marilor familii politice europene. Vreau să vadă pe cine au susţinut şi au promovat până acum în Republica Moldova şi pe cine “înalţă” astăzi.

Să îl lăsăm pe liderul Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca, deoparte. Toată opoziţia de corturi şi facebook luată laolaltă nu atinge nivelul de inteligenţă politică pe care îl are sau îl avea cel care a profitat de cauza naţională şi visul naiv al noii generaţii.

L-ați susținut pe Vlad Filat. V-ați pupat cu el la Chișinău. L-ați arătat Apusului cât de proeuropean este și cum va transforma Republica Moldova într-o poveste de succes a Parteneriatului Estic. I-ați dat fonduri europene cu carul doar ca să aducă valorile europene pe plaiurile mioritice. Ați închis ochii la contrabanda de la vamă pe care o gestionau oamenii PLDM-ului. V-ați făcut că plouă când vi s-a povestit despre fraudele bancare. Da’ știți ce a făcut Filat cu valorile voastre europene? S-a șters la cur cu ele atât de ușor de parcă ar fi făcut-o cu o frunză de stejar.

Uitaţi-vă la actualii lideri ai opoziţiei pe care unii o numesc de dreapta sau proeuropeană și pe care îi susțineți orbește din nou. Cât de proeuropean sau de dreaptă trebuie să fii ca să ieşi la braţ cu socialistul Dodon şi interlopul Usatîi sau să îi alungi din Piaţa Marii Adunări Naţionale pe unionişti? Cât de proeuropean trebuie să fii ca să spui că vei suspenda Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană? Ce fel de “suflare” trebuie să ai ca să arunci Republica Moldova în braţele Kremlinului? Stimaţi lideri PPE şi ALDE, v-aţi gândit bine pe cine împingeţi de la spate.

Aţi ales-o pe Maia Sandu, omul lui Vlad Filat. Un politician care nu este capabil să iasă din limitele facebook-ului şi care pe parcursul carierei nu a excelat.  A pune camere video în sălile de susţinere a BAC-ului nu poate fi numit reforma învăţământului. Sistemul educaţional moldovenesc care şi aşa era putred a fost pus pe butuci. Maia Sandu, un politician incapabil să profite de sprijinul principalei forţe politice din Republica Moldova şi să câştige alegerile prezidenţiale. Prostia Maiei Sandu ni l-a adus în fruntea statului pe exponentul Kremlinului, Igor Dodon. Singurul lucru pe care îl face bine doamna Sandu este să zâmbească isteric şi să caute haotic privirea lui Andrei Năstase.

Cu Andrei Năstase chiar compromiteţi valorile europene. Un lider al opoziţiei care nu poate să ţină un discurs în faţa “poporului său” fără a citi din foaie şi asta în condiţiile în care este avocat şi ar fi trebuit să poată lega două propoziţii. Nu aveţi nicio problemă cu “liderul opoziţiei de corturi” care face naveta Frankfurt-Chişinău-Moscova pentru a obţine finanţare şi susţinere pentru lupta cu Plahotniuc? Şi de ar fi o luptă dusă pentru cetăţeanul de rând, dar nu este. Este o luptă pentru putere, iar valorile voastre europene sunt folosite în interesul personal al interlopilor Ţopa.

Hai, daţi o mână de ajutor celor care vor să aducă haosul în Republica Moldova! Să vă văd pe cine veţi învinui după 2018 când vor veni socialiştii la putere şi Republica Moldova va fi întoarsă din drumul European şi va fi deportată în Uniunea Euroasiatică.

Comentarii