Scrisoare deschisă către Igor Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Stimate Igor Dodon

În primul rînd îmi cer scuze de la dumneavoastră pentru că v-am ignorat atîta timp și nu am mai discutat, nu am mai avut schimb de opinii, de cîțiva ani, probabil doi. Ieri însă, mi-am amintit că am avut un prieten politician de culoare roz, adică pe dumneavoastră, și v-am dedicat un articol, însoțit de un mic video, prin care am încercat să demonstrez cît de stupid arătați, promovînd acum o idee, pe care chiar dumneavoastră ați calificat-o ca fiind utopică. Ca să fie clar pentru toată lumea, mă refere la ideea domnului Dodon de a integra Moldova în Uniunea Vamală prin portul Giurgiulești.

Dar să revin la ideea de bază. Domnule Dodon, vreau să vă spun că mare mi-a fost mirarea, cînd mi-au spus prietenii de pe facebook, că dumneavoasră ați reacționat la articol și la videol postat ieri de mine. Credeam că ați uitat de mine și nu mai contează părerea mea, dar să scrieți o explicație pe facebook, în timpul ședinței Legislativului, despre campania inițiată împotriva dumneavoastră (sincer, nu am văzut pe nimeni zilele astea să scrie ceva despre ideea dumneavoastră utopică), dar și cum s-au schimbat realitățile geopolitice și nu doar, iar integrarea țării noastre în Uniunea Vamală prin portul Giurgiulești, irealizabilă acum 3 ani, iată că azi a devenit o realitate, sincer să fiu, am rămas flatat.

Totuși domnule Dodon, am și eu la dumneavoastră o întrebare și o rugăminte. De ce ați hotărît să mă puneți în lista neagră pe facebook acum doi ani, doar aveam o relație frumoasă, nu? Și dacă se poate să mă deblocați, ca să vă pot urmări activitatea și să înțeleg cum v-ați schimbat dumneavoastră în acest timp, ați devenit politician sau sunteți doar o portavoce?

Știu că acum doi ani, visul dumneavoastră era să deveniți politician adevărat, lider de partid, care să promoveze o idee națională. Probabil anume din cauza că nu vă pot urmări activitatea pe facebook, mi s-a creat impresia că sunteți o portavoce care promovează o idee utopică.

Știu că acum asistați la ședința Parlamentului și nu știu dacă o să mai jertifiți odată din timpul ședinței pentru ca să-mi dați un răspuns.

Aștept deci să mă deblocați, ca să putem discuta din nou, vreau să-mi explicați mai multe detalii privind aderarea la UV prin portul Giurgiulești, pentru a exclude orice neclarități. Vreau să aflu de la dumneavoastră cum s-a schimbat viața cetățenilor Armeniei, la care tot faceți referință. Să-mi explicați de ce calitatea de membru CSI și țară asociată a Uniunii Europene, este foarte rău pentru cetățenii Republicii Moldova și economia țării.

De ce doresc să aflu de la dumneavoastră răspuns la aceste întrebări de la dumneavoastră personal, pentru că azi de exemplu, un adept al ideilor dumneavoastră, încerca să-mi explice că Moldova se poate integra în această uniune vamală, prin portul Giurgiulești și Aeroportul Internațional Chișinău. Mai mult, acesta mi-a dat și exemplul Marii Britanii care nu are hotar terestru cu țările continentale membre ale UE, dar totuși este membră a Uniunii Europene. 😀

Cu respect,
Ion Harghel

p.s.
iată și video-ul cu pricina:

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole