Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu mai încape îndoială, în Parlamentul Republicii Moldova funcţionează o nouă majoritate Parlamentară. După ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul Preşedintelui Timofti de a-l numi pe Vlad Filat în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova, dar şi după ce ieri au fost prezentate rezultatele unui nou sondaj realizat de BOP, în care s-a văzut că PLDM se prăbuşeşte, neavînd ce pierde, Vlad Filat este hotărît azi să se răzbune pe foştii aliaţi!

Astfel la începutul şedinţei de astăzi a Parlamentului, comuniştii şi-au amintit că au înregistrate două proiecte, prin care îşi propun să demită Preşedintele Parlamentului, prin vot secret, iar domnii liberal-democraţii nu au întîrziat să declare că ar susţine iniţiativa comuniştilor. Mai mult ca atît, la doar o săptămînă după votarea procurorului general, PLDM ar dori deja să-l demită.

Şi aici fărădelegile şi obrăznicia liberal democraţilor nu se opresc. Tot azi vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a declarat că judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să-şi depună mandatele! Eu nu ştiu dacă mai există în lume un stat, care se vrea a fi unul democratic şi de drept,  unde deputaţii, să pună la îndoială decizia Curţii Constituţionale, unica autoritate de jurisdicţie constituţională în Republica Moldova, care este independentă de orice altă autoritate publică şi se supune numai Constituţiei!

Deci deputaţii liberal-democraţi îl pun mai presus pe Filat decît prevederile Constituţionale. Cum am mai scris într-un articol, PLDM-ştii sunt adevăraţi „Luciferi” ai politicii moldoveneşti.

Mai pe scurt, toate aceste acţiuni denotă că are loc formarea unei noi majorităţi Parlamentare, alcătuită din fracţiunile PLDM şi PCRM. Această nouă majoritate Parlamentară începe tare prin modificarea legislaţiei, datul jos a Preşedintelui Parlamentului şi preluarea controlului asupra  justiţiei, prin demiterea proaspătului procuror general, Corneliu Gurin, pentru care au votat acum o săptămînă şi liberal-democraţii.

P.S.
Otto von Bismarck spunea că „Politica este arta posibilului”, mai ales în Republica Moldova !

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole