Schimb pe cinste în echipa PLDM!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a anunţat astăzi, 22 februarie, că îşi depune mandatul de parlamentar. Politicianul a mai afirmat că părăseşte formaţiunea politică din care a făcut parte, PLDM, totodată, anunțând despre cedarea pachetului majoritar de acțiuni de la televiziune TV7. Apropo, televiziune care a fost finanțată ani la rând din banii pe care fostul său șef de partid, Vladimir Filat, i-a furat din BEM.

Însă de această dată vreau să vorbesc despre persoana care îl va înlocui pe Lucinschi în parlamentul Republicii Moldova. Cel care va prelua eștafeta de parlamentar de la Chiril Lucinschi este Alexandru Barbăroșie, șeful Organizației Teritorială Anenii Noi a PLDM.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Alexandru Barbăroșie a candidat pe locul 32 pe lista PLDM. Pentru campania din 2014, Barbăroșie a donat 90 de mii de lei în fondul electoral al PLDM-ului, deși în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală a indicat că în ultimii doi ani a avut venituri mai mici decât această sumă. El a arătat că în 2 ani, adică în 2012 și 2013, a avut venit din salarii de 37 491-00 de lei, iar dintr-o muncă prin cumul – alte 3600 lei. Peste 7 luni, la alegerile locale din 14 iunie 2015, Alexandru Barbăroșie a donat alte 99 de mii de lei pentru cheltuielile electorale ale partidului.

Barbăroșie a declarat atunci că banii nu sunt din încăsările sale din salarii, dar din pușculița SRL „Plai Mereni”, firmă specializată în produse de panificație, care este administrată de Gheorghe Barbaroșie, tatăl lui Alexandru Barbăroșie. Donația pe care a făcut-o Barbăroșie 2015 vine sub formă de ”otkat-uri”.

 

De ce sub formă de otkat-uri? Pentru că firma tatălui său a obținut datorită partidului contracte de achiziție cu diferite instituții ale statului în sumă de 2.5 milioane lei.

SRL Plai Mereni încheiase pe atunci mai multe contracte în valoare de 1,2 milioane lei cu diferite instituții subordonate ministerului Sănătății – minister gestionat în 2015 de Andrei Usatîi, membru PLDM. Cele mai grase contracte au fost încheiate cu Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie – 734.137 de lei.

 

Compania lui Barbăroșie a mai făcut afaceri și cu ministerul Educației, pe atunci minister administrat de Maia Sandu, la fel membră PLDM. În urma contractelor încheiate de SRL Plai Mereni și unele instituții subordonate ministerului Educației, compania lui Alexandru Barbăroșie a obținut din visteria statului peste jumătate de milion de lei. Cele mai unsuroase contracte fiind încheiate cu Școala Profesională nr 5 din Chișinău – 362.312 de lei și Internatul Republican cu Profil Sportiv – 283.682 de lei. Legătura dintre Maia Sandu și Alexandru Barbăroșie a rămas foarte simpatică chiar și după ce Maia Sandu a abandonat PLDM.

Un alt contract avantajos pentru compania lui Barbăroșie a fost semnat cu primăria Codru, Chișinău – 292.085 de lei. Bătălia pentru Primăria Codru, în cadrul alegerilor locale generale, a fost câștigată de Vladimir Munteanu, aun alt membru PLDM. În aceeași ordine de idei, chiar cel care a făcut donația de 99 de mii de lei în fondul electoral al PLDM, Alexandru Barbaroșie, după alagerile locale a devenit președintele raionului Anenii Noi.

Alexandru Barbăroșie nu o să reînvie PLDM-ul sau o să bombardeze parlamentul cu legi și inițiative extraordinar de inovative, pur și simplu o să-și roadă pantalonii în legislativ cum a făcut-o și Chiril Lucinschi, care, de fapt, în 3 ani de zile, nu s-a evidențiat cu nici o inițiativă legislativă în interesul nostru, al cetățenilor. Și cum vedeți în poza de mai sus, între PLDM și PAS există o prietenie ascunsă, mascată, și nu o să mă mir dacă în cel mai apropiat timp liberal-democrații o să se coaguleze cu PAS. Iar Chiril Lucinschi, obișnuit din copilărie cu traseismul politic al tătălui său, o să se regăsească pe coridoarele din umbră a partidului condus de Maia Sandu.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole