Scandal între Dodon și profesorul Voronin. Cine câștigă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri pe internet au apărut imagini cu Igor Dodon unde spunea în 2011 că aderarea la Uniunea Vamală este o utopie, iar prin Portul Giurgiulești nu te poți integra într-o uniune. Acum, în 2014, tot Dodon spune că Moldova trebuie să meargă spre Uniunea Vamală, probabil tot prin acel port Giurgiulești.

Tot ieri, PCRM a transmis că acceptă propunerea lui Dodon de a demite președintele țării, dar răspunsul a fost mai mult o luare peste picior a propunerii PSRM, decât ceva serios. Parcă nu a fost suficient, iar astăzi au fost publicate acuzații ale lui Dodon împotriva comuniștilor. Acuzațiile sunt destul de grave și vedem că deja se ajunge la scandal, la confruntări politice înainte de campania electorală.

Printre principale acuzații ale lui Dodon către comuniști sunt:

  1. nu au susținut demiterea primarului general al Chișinăului;
  2. nu au susținut demiterea guvernatorului BNM;
  3. nu au susținut demiterea președintelui țării, despre care spuneau că este ales ilegal.

În răspuns, comuniștii au lansat o scrisoare deschisă prin care anunță susținerea lor pentru anumite puncte, doar cu condiția că deputații PSRM își depun mandatele. Aceasta de fapt înseamnă că Voronin îl vrea în afara Parlamentului pe politicianul în roz, precum și pe Zinaida Greceanîi, care i-a fost ucenic mulți ani și a avut încredere în aceasta, înaintând-o în toate funcțiile posibile, de la premier la președinte de țară.

Vedem că săptămâna aceasta deja este un ping-pong între aceste două partide, situate pe partea stângă a electoratului, iar de câștigat se pare că nu are nici PCRM și nici PSRM. De fapt, va avea de câștigat electoratul, care va alege cea mai bună opțiune posibilă în locul războiului deschis între partidele de culoare roșie.

Vor rezista mult acești doi politicieni, sau își vor da întâlnire la un sediu de partid și vor conveni asupra problemelor departe de camerele de luat vederi? Probabil vor fi inițiative, dar oricum pentru cel puțin unuia dintre lideri îi prinde bine scandalul televizat, considerând că astfel îl slăbește pe concurent.

În situați dată cel mai interesat, după câte se pare, este Igor Dodon, care mizează că ne-susținerea PCRM a mai multor inițiative împotriva actualei conduceri a țării demonstrează slăbiciunea partidului condus de Voronin, precum și incapacitatea acestuia de a mai lua decizii politice de unul singur.

Aș vrea să-i văd pe Voronin și Dodon cum se dau cap în cap, unul având argumente mai înflăcărate decât altul și invers. La sigur unul va cădea și nu se va mai ridica. Stârnirea scandalului dintre ei ne va bucura ochii cu o asemenea confruntare, sau nu?

Dodon îl provoacă pe Voronin, numai că bătrânul stă prea mult pe gânduri și ar trebui să iasă la contraatac, prin presă, prin orice mijloace, și să nu se lase călcat pe cap de un tânăr politician, care i-a fost elev până la urma urmei.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii