Sărbătoare în Republica Moldova. Criza politică a fost depășită !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acordul de constituire a Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană a fost semnat ! Noul Acord a fost semnat de către toţi deputaţii PLDM, PDM și cei din grupul Hadîrcă, astfel a fost formată și noua majoritate Parlamnetară ce va vota noul cabinet de miniștri Leancă, punînd astfel punct crizei politice ce a durat mai bine de 100 de zile.

Conform noului Acord, Președinte al Parlamentului va fi deputatul PDM,  Igor Corman. Deasemenea și în Guvern vor fi nume noi, astfel Vasile Botnari va fi noul Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, iar în funcţia de Ministru al Culturii va fi numită Monica Babuc. În funcția de Ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene va fi Natalia Gherman. Eu îi felicit și le urez succes, știu că sunt profesioniști și vor putea face față provocărilor.

Sunt de acord cu președintele PLDM, Vlad Filat, care a declarat că această criză politică a fost un examen pentru clasa politică, care sperăm că va aduce rezultatele pe care le aşteaptă  cetăţenii: o guvernare bună şi eficientă, care să le ofere siguranţă  şi bunăstare. Liderul PLDM a adus mulțumiri și cetățenilor „care au avut răbdare să ofere o nouă şansă clasei politice pentru a duce la bun sfîrşit obiectivele propuse”.

Deasemenea Vlad Filat a ţinut să îi mulţumească personal și liderului PDM, Marian Lupu: „Îi mulţumesc pentru conlucrare şi pentru faptul că a avut puterea necesară ca să se ridice deasupra intereselor personale şi a intereselor de partid”.

Marian Lupu a declarat că noul Acord de formare a noii majorităţi parlamentare va duce la crearea unei stabilităţi în ţară, iar deputaţii au învăţat din greşeli şi au însuşit anumite lecţii. Președintele PDM a mai adăugat că acest document va asigura, nu doar eficienţa statului pînă la alegerile parlamentare ordinare, dar că este un Acord cu bătaie lungă. Asta înseamnă că PLDM și PDM au pus punct războiului politic, și au planuri mari de viitor. Dacă se va munci după cum promit ei, atunci în 2014 există probabilitatea ca majoritatea Parlamentară să fie alcătuită anumite din PDM și PLDM.

În sfîrșit clasa noastră politcă a dat dovadă de maturitatea politică necesară și a ajuns la un consens, consens pe care cetățenii îl așteptau cel mai mult. Eu cred că noua Coaliție pentru Guvernare Pro-Europeană, are timp destul pentru a continua înfăptuirea reformelor democratice, iar la toamnă Republica Moldova are toate șansele să semneze la Vilnius, Acordul de Asociere cu UE.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole