,,Săracii,, deputați moldoveni

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ceva timp în urmă , un grup de deputaţi au depus cerere pentru construcţia unui bloc de locuit, în care pot achiziţiona apartamente. Este un caz ieşit din comun. Pe sfîrşit de mandat unii deputaţi vor să se pricopsească cu un acoperiş de asupra capului.

Printre aceşti  ,,SĂRACI,, deputaţi se numără: Gheorghe Focșa, Alexandru Cimbriciuc, Ion Butmalai, Nicolae Juravschi, Ion Balan,Chiril Lucinschi, Valeriu Guma, Anatol Arhire,Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov,Igor Vremea ş.a.m.d.

Cum atunci poate fi explicată această cerere ? Mai ales pe sfârşit de mandat.

Dacă să analizăm declaraţiile de avere a unor dintre cei ce au semnat petiţia, vedem că ei dispun şi de apartamente, case de lux etc.

Deputatul liberal reformator, Anatolie Arhire, în anul trecut a obținut peste 143 mii de lei din salariul său, soția sa – 11 700 lei din activitatea comercială, iar fiica lui – 7 200 din bursa de studentă. Familia Arhire a mai obținut anul trecut venituri frumușele din niște tranzacții în valoare de 495 mii de lei. Anatolie Arhire mai deține un apartament în Ungheni, o casă de locuit, un lot de teren de 0,3ha, un automobil Dacia de 190 mii lei și un pachet de 50% acțiuni în SRL „ROMBAS”, al cărui fondator este.

Din cele relatate e clar că este un om care îşi poate permite să cumpere un apartament la Chişinău, chiar şi fără animite preferinţe.

Bunăoară, Deputatul Chiril Lucinschi, conform declaraţiei sale de avere are în dispoziţie case de locuit şi terenuri chiar şi peste hotarele ţării.

Președintele fracțiunii PCRM în Parlament, Maria Postoico declară că din salariul să a obținut venituri de peste 144 mii de lei, iar dintr-un depozit la banca FinComBank a obținut o sumă simbolică de 27 de dolari.  De asemenea, din pensie și indemnizație a încasat venituri de peste 102 mii lei. Soțul ei a obținut din pensie venituri modeste puțin peste 33 mii de lei. Comunista mai deține 6 terenuri în satul Buțeni, Hîncești, obținute prin moștenire, 2 apartamente în Chișinău, un garaj și un automobil.

Aici şi întrebarea firească, de ce cer dacă au ?

Deputaţii sunt aleşi de către noi toţi, noi le-am acordat votul de încredere şi salariul îl obţin tot  din banii noştri. De aici şi concluzia că ei trebuie să muncească în favoarea locuitorilor acestei țări. Realitatea este inversă.

 

Băi, Deputaţilor, TREZIREA !!!! Cetăţenii RM nu  au locuri de muncă şi sunt nevoiţi să-şi părăsească familiile şi să plece peste hotare. Familiile tinere nu-şi pot permite un apartament, măcar cu o cameră, iar voi AVEŢI ,,видите ли,,  NEVOIE DE SPAŢII LOCATIVE LA PREŢURI PREFERENŢIALE.

Noi, tinerii, să avem o astfel de ocazie să procurăm apartamente la 300 euro m2 nu am pleca atîţia peste hotare. Sau am merge în străinătate pentru un termen redus, doar pentru a face anumite economii şi ne-am întoarce acasă.

Sub presiunea presei, anumiţi exponenţi ai puterii legislative, recent, şi-au retras semnăturile, iar alţii  declară cică au semnat pentru a-şi ajuta colegii.

Cu toţii însă ne dăm bine seama că atunci cînd este vorba de PLĂCINTE toţi o iau înainte.

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole