Săptămîna patimilor pentru Republica Moldova. Iuda trădează !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Suntem în săptămîna patimilor, săptămîna în care Iuda l-a vîndut pe Iisus Hristos, apoi Domnul nostru a fost supus chinurilor, ca în cele din urmă să fie răstignit pentru păcatele noastre. Se pare că şi Republica Moldova, la propriu trece prin săptămîna patimilor. Vlad Filat (Iuda) a trădat definitiv cetăţenii, iar democraţia noastră fragedă trece prin chinuri groznice, cu încălcări flagrante a Constituţiei din partea PLDM, ca într-un final să fie pusă cruce pe viitorul European al Republicii Moldova.

Mîine Filat vrea să dea o nouă lovitură democraţiei, să aducă Republica Moldova cu încă un pas înapoi din calea spre UE. Astfel Filat vrea ca CNA să treacă din nou în subordinea Guvernului! Adică să se întoarcă la ceea ce era CCCEC, un instrument docil în mîinile primului-ministru, iar toate reformele care au fost făcute în acest domeniu, se vor anula pur şi simplu.

Majoritatea dintre voi, cred că ţineţi minte cum trîmbiţa Filat atunci cînd a fost reformată această instituţie de combatere a corupţiei, fiind scoasă de sub competenţa Guvernului, pentru ai asigura independenţa, deoarece CNA în primul rînd trebuie să ancheteze funcţionarii guvernamentali, pentru că e clară legătura dintre ei şi marea corupţie. Reformarea CNA a fost făcută împreună cu mai mulţi experţi europeni şi salutată de alt fel de UE, fiind considerată un pas enorm pentru Republica Moldova în lupta cu marea corupţie. Atunci Filat făcea PR şi din asta, ca de obicei, că ar fi avut o mare contribuţie la înfăptuirea acestei reforme.

După ce CNA a fost reformat şi depolitizat, rezultatele nu au întîrziat să apară, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova fiind puşi sub învinuire de corupţie mai mulţi miniştri, dar şi arestat şeful FISC, Nicolae Vicol!

Aceste acţiuni ale ofiţerilor anticorupţie a stîrnit nemulţumirea membrilor PLDM, deoarece miniştrii învinuiţi de corupţie, dar şi şeful FISC-lui, sunt toţi membri ai acestui partid. Iar Vlad Filat a cerut în repetate rînduri demisia șefului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, pentru că acesta s-a apucat în sfîrșit de capul celor corupți, adică de capul lor, a celor din guvern. Au urmat apoi renumitele „chemări” ale lui Chetraru la fracţiunea PLDM, ordinile lui Filat, ce interziceau ofiţerilor CNA să intre în Guvern, ca azi să aflăm că Filat vrea să bage instituţia din nou sub competenţa Guvernului, a primului ministru, funcţie pe care o ţine încă sub stăpînire.

Este clar că astfel Filat vrea să-şi apere propria piele în primul rînd, iar în al doilea rînd să oprească lupta cu marea corupţie, în care au căzut deja cîţiva fruntaşi PLDM, amintesc aici pe Usatîi, Sleahtițchii, Negruță, Vicol, Bănăriuc, şi se regăsesc restul, toţi fiind corupţi pînă în măduva oaselor.

Peste trei zile creştinii vor sărbători sfintele sărbători de Paşte, zi în care a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, iar eu îmi pun toate speranţele ca şi democraţia în Republica Moldova să reînvie, cît mai curînd, pentru că de prea multe chinuri a avut parte pînă acum.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole