Şansele tinerilor candidaţi la alegerile locale din ţară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Foto: hincestivoteaza.blogspot.com

Alegerile locale din Chişinău elimină din start outsiderii dar le oferă posibilitatea de a se afirmă la fel cum a făcut-o Chirtoacă şi Filat în 2007. În ţară lucrurile stau altfel, tinerii, consideraţi şi ei outsideri, au şanse reale de a fi consilieri în primăriile la care candidează. O să vorbesc azi despre 5 tineri candidaţi la alegerile locale, cu toţi am avut ocazia să interacţionez şi voi încerc pe scurt să le fac o mică descriere. Nu înteleg totuşi de ce aceştia nu au dorit să mizeze doar pe tineri. De obicei cînd doreşti să fii pe placul întregului electorat, eşti pe placul nimănui. Cred că cel puţin unul-doi din ei vor trece pragul electoral şi vor fi productivi în consiliile pe care le reprezintă.

Maxim Brăilă, 18 ani, or. Chişinău
Cel mai tânăr candidat din Chişinău, probabil singurul care-l voi critica din această listă. A început bine campania pînă nu a felicitat pensionarii cu Ziua Victoriei, ca un adevărat bolşevic. Se observă de asemenea o sete prea nebună de a deveni consilier, iar declaraţiile care le face sunt prea sigure ceea ce crează neîncredere şi antipatie. Totuşi, din greşeli va învăţa şi îl felicit pentru curaj.

Radu Croitoru, 19 ani, or. Străşeni

Activează de ceva timp într-un ong, iar la începutul acestei luni a fost ales în calitate de membru al Biroului Executiv al CNTM. Sunt sigur că experienţa care-i lipseşte de a fi consilier o va obţine din prima lună. Conform acestui eveniment creat pe Facebook, Radu are mulţi susţinători şi mizează exclusiv pe tineri.

Ion Bargan, 23 ani, or. Chişinău
Blogger, vicepreşedinte al tineretului liberal, dar şi mai important un tânăr simplu, deschis şi comunicabil. Candidează pe lista PL-ului şi sunt sigur că va fi mult mai prolific decât Onişcenco, Severovan, Klimenko şi alţi moşnegi corupţi din CMC.

Continuare pe blogul lui Andrei Fornea…

Comentarii