Sandu – Dodon – pe aripile zoilor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Primele dezbateri au arătat-o pe Maia Sandu, dar și pe Igor Dodon, în toată splendoarea. Cel mai mult, însă, aceastî dezbatere mi-a descoperit-o pe Maia Sandu. Aparent echilibrată în postările scrise și parcă destul de calmă în cadrul adresărilor video, aici ea s-a transformat într-un școler isteric. Un copil care a fost obijduit și care vrea să se răzbune cu orice preț din nou și din nou. Ca și cîinii de la țară care aleargă mult și bine cupă căruță hămăind, chiar dacă nici calul și nici căruțașul nu-i mai atrag atenție.

Cel mai trist, însă, este că avem doi candidați care au pus pe prim plan scandalurile și certurile cu contracandidatul, decît adresarea față de cetățenii țării pe care pretind să o guverneze. Am asistat la o ploaie de zoi galbeno-roșietice. Și nu am auzit nimic clar despre viitorul țării noastre. Despre viziuni.

Am înțeles din toată dezbaterea că ambii sunt oamenii lui Vlad Plahotniuc și că ambii contracandidați sunt amatori de călătorii luxoase cu avioane private. Mitropoliți, ghei, iobile, venituri etc.etc.etc. Mormane de gunoaie, selectate cu grijă și puse pe hîrtie de către conslierii ambilor.

Ba mai mult, Maia Sandu a stat în regim on-line cu păpușarul său primind indicații direct la tel. Igor Dodon a punctat bine atunci cînd i-a atras atenția că Maia Sandu a fost cea care a arborat drapelul luptei cu copiatul și tot ea a copiat din telefon, chiar dacă erau mai multe camere în sală.

Despre dezbaterile de ieri se poate de vorbit la nesfîrșit. Concluzia este, însă, că ambii nu sunt copți pentru o funcție de președinte. Ambii sunt prea plini de răzbunare și de ambiții napoleoniste. Și cu oricine dintre ei Moldovei îi va fi extrem de trist de vesel!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole