Şăfu’ se PROTEJEAZĂ de CNA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tot păţitu-i priceput! După experienţa neplăcută de anul trecut, cu interceptarea discuţiilor telefonice cu Vicol, Filat vrea să intre protejat în campania electorală din toamnă! Sub bagheta lui Vlad Păţitul, liberal-democraţii din Parlament s-au arătat joia trecută foarte preocupaţi de reglementările legale privind interceptările telefonice.   

Filat_TelefonE clar ca bună ziua de ce se tem liberal-democraţii şi personal Filat! Ca să nu afle şi prostimea de noi „Da, Şăfu!”, „Dă-le rassleblenie la ăia şi pune-le amendă la ăilalţi!”, „O să te trântesc cu capu’ di asfalt!”, „Dă-i na*ui, lasă-i să lucreze!”, „Eu o să vorbesc cu Tudor şi o să găsim o soluţie ca să fie mai bine!”, etc, care ar fi prea naiv să credem că au fost curmate după ce interceptările de pomină au ajuns în presă primăvara trecută. Iar insistenţa cu care fracţiunea liberal-democrată din Parlament se preocupă de subiectul interceptărilor nu vine decât să ne confirme acest gând. Sunt preocupaţi pentru că se tem. Şi se tem pentru că au de ce.

Măsurile de protecţie operate de Filat prin fracţiunea PLDM din Parlament par a fi doar  profilactice, or dincolo de faptul că prostimea ar putea în orice moment afla din nou că „regele e gol”, acesta nu prea are de ce se teme. Cel puţin aşa a fost până acum, în condiţiile „betonului” din Coaliţie, turnat după ce a crăpat cel din Alianţă. Până acum aşa şi n-am văzut finalitatea acelor dosare scandaloase, care în cel mai bun caz au fost puse la murat. De mai bine de un an, CNA tace mâlc şi nu ne mai zice nimic de acele dosare. Asta deşi probele unor speţe CONCRETE de trafic de influenţă şi corupţie le-am văzut şi auzit cu toţii! Oare de ce fel de probe mai au nevoie mascaţii de la CNA ca să le pună cătuşe pe mâini celor vizaţi în interceptările telefonice de pomină? Sau e mai uşor să demontezi şurubaşe ale sistemului corupt, decât să scoţi din funcţiune întregul mecanism?! E mai lesne să pescuieşti peştişori ai corupţiei moldoveneşti, decât RECHINI?! Firesc. Şi logic. Ca în cazul operaţiunii de râsul curcilor de la Vama Leuşeni din octombrie trecut!

Aşa ori altfel, Vlad Păţitul vrea să se asigure de data asta că, chiar dacă prin absurd va avea surpriza de a fi dorit din nou de CNA, sexul să fie unul… protejat, iar riscul unui impact în privinţa campaniei electorale a lui „Al nostru” Vlad Filat să fie… minim! Mă rog, să nu iasă iar ca-n vorba aia a moldovenilor: de ce te temi, de aia nu scapi. Ştie înţelepciunea poporului ce zice…

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole